Forkæl din hest i coronatiden

30-03-2020 11:12

Liv Haumann Madsen

Mens corona står på og restriktioner fylder det meste af vores hverdag, kan vi lige så godt få det bedste ud af det. I disse dage kan du forkæle din hest ekstra meget

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De fleste har fri fra arbejde og skole, og det giver ekstra tid til at være hjemme. Nogen er så heldige, at de også får mere tid i stalden. Uanset om du har god eller mindre god tid i stalden, vil din hest helt sikkert elske at blive lidt ekstra forkælet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi er for alvor trådt ind i fældesæsonen, så det er en god idé at strigle din hest ekstra grundigt. Du kan vaske hale og derefter pleje hestens hove med et fodbad og hovfedt eller hovolie. Hvis du har god tid i stalden kan du med fordel massere din hest. Massage øger blodcirkulationen i vævet og blødgører muskelfibre, hvilket forebygger smerter og skader hos hesten. Du kan enten bruge dine hænder eller en massagestrigle, og hvis du har varmegel er det også super godt at gøre brug af. Når du er færdig, kan du trække en tur ud og lade din hest græsse lidt. Måske kan du sidde på den imens? Hvis ikke I kan gå ud, kan du lave en portion mash eller noget andet foder, som den godt kan lide. Måske kan du putte nogen gulerødder i hestens hønet eller bage nogen hjemmelavede godbidder, så du forkæler den bare lidt mere, end på normale dage. Det gælder om at være kreativ. Hvordan forkæler du din hest, bedst?

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen