Hesten i Centrum 2023

15-04-2023 16:31

Trine Askjær-Jørgensen

Om bare nogle uger går det igen løs med Hesten i Centrum. Efter 2-års pause pga. Corona er arrangementet med foredrag og clinics tilbage. Skal du med?

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag den 6. maj 2023 slås dørene endnu engang op til Hesten i Centrum – Foredrag & Clinics. Arrangementet bliver efter 2 års pause grundet Corona afholdt hos Vemmelev Ridecenter.

Arrangøren bag arrangementet er Charmaine Berdino, der for første gang afholdt Hesten i Centrum tilbage i 2016.

– Formålet er at sprede viden om hestevenlig træning og godt horsemanship. Vores mål er at vise hestens mangfoldighed, og dermed hvor mange forskellige ting man kan lave med sin hest. Der vil både være clinics, hvor der bliver vist forskellige øvelser med hestene, og foredrag, hvor du får nyttig viden omkring de forskellige emner, fortæller Charmaine, der understreger, hvor vigtigt det er for alle bag arrangementet, at alle kan være med. Derfor koster en billet kun 120 kr. for voksne og 80 kr. for børn under 11 år.

Nogle af Danmarks bedste hesteeksperter indenfor hver deres disciplin kommer og viser, hvad de kan, og udover de spændende foredrag og clinics vil der også være salgsboder med lidt forskelligt inden for udstyr, foder m.m.

Horsemanship og frihedsdressur
Hesten i Centrum er en event for hele familien. Der vil bl.a. være foredrag med Camilla Jacobs, som fortæller om Horsemanship i Børnehøjde. Charmaine Berdino vil vise to af hendes smukke showheste frem og give et indblik i træning af bl.a. frihedsdressur og sjove tricks, man kan træne med sin hest.

Telepati
Mathilde Denning, som har firmaet Animal Listening, kommer også på besøg og vil fortælle om telepati, et emne hun har skrevet flere bøger om. Du får tips til, hvordan du selv kan lære at telepatere med din hest. Der vil være en ekvipage, som får en live telepati med Mathilde under clinicen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Islænderen
Tania Højvang Jensen kommer og laver en clinic med en af hendes dejlige islændere. Tania har bl.a. vundet VM flere gange og flere danske mesterskaber. Tania vil fortælle om den daglige træning, samt hvordan hun forbereder hestene til de store stævner.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Heste i Terapi – Statsfængslet i Arizona
Maja Frederiksen, der ejer og til dagligt driver Frederiksens Isheste, kommer på besøg. Hun holder et foredrag om, når de vilde mustanger og de indsatte kriminelle i Arizonas statsfængsel i USA i fællesskab resocialiseres igennem hestetræning. Foredragsholder Maja Frederiksen er nær ven med stifteren, træneren og supervisoren af programmet Randy Helm og var i 2018 med inde i fængslet og følge programmet: The Wild Horses Inmate Program. Kom med ind i et ellers” lukket land” og hør om det spændende program igennem billeder og
historier fortalt bag ”hegnet” om følelser, kontakt, nærvær med heste, der fører til et nyt liv med den mistede familie, arbejde og et håb for fremtiden.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Working Equitation
Dygtige Christina Bye Winding, der rider bl.a. internationale konkurrencer indenfor Working Equitation, heriblandt VM og EM, kommer. WE har sit udspring i den traditionelle arbejdsridning, altså den måde hesten blev brugt som arbejdsdyr på. De fire discipliner indenfor WE er: Dressur, Stiltest, Speedtest, og Kvægtest.
Interessen for disciplinen er stødt stigende, og flere og flere lande melder sig efterhånden på banen på både nationalt og internationalt plan.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Problemadfærd
Maj-Britt Carter kommer og holder foredrag om problemadfærd hos heste. Mange har prøvet at stå med en hest, som er sød og nem – men der er lige det, at den ikke vil stå stille, den skraber på staldgangen, den kan ikke lide vand, den er svær at trække med, vil ikke løfte ben, og mange andre” småting” og til tider også farlig adfærd. Maj-Britt vil komme ind på adfærden, og hvad man som ejer kan gøre for at få en så problemfri omgang med hestene som muligt. Ved hjælp af nogle simple øvelser og bedre forståelse for hestens adfærd kan du slippe af med dagligdagens frustrationer.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Strækøvelser til heste
Martha Kulikowska er uddannet kandidat i husdyrvidenskab (Cand. scient./MSc in Animal Science) med speciale i hesteanatomi og biomekanik samt certificeret hestefysioterapeut. Martha vil vise dig strækøvelser, som du selv kan lave med din hest derhjemme. Strækøvelser er beregnet til at øge bevægelsesområdet, forbedre kropsfleksibilitet og kropsholdning samt forhindre skader ved at styrke musklerne og understøttende væv.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Sadler, Ridepad og Co.
Vil du gerne vide mere om sadler og sadeltilpasning? Så skal du høre Kit Olsens foredrag. Kit ejer Ll. Hellebæks Sadelmageri. Hun vil fortælle om sadler og tilpasning samt fordele og ulemper ved de populære ridepads.
Kit har også en stand, hvor du kan se nogle af de lækre sadler og gjorde, hun har i sortimentet.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Akademisk Ridekunst
Dygtige Michelle Wolf lægger vejen forbi og fortæller om sædets indvirkning. Michelle vil med en for hende ny rytter gennemgå i både praksis og teori “Det balancerede sæde” i forhold til hestens tre dimensionelle rygsving. Michelle er uddannet Bent Branderup-træner siden 2003 og driver til dagligt Enggaardenskolen for Akademisk Ridekunst.

Salgsboder og cafe
Der vil være nogle spændende stande, hvor du bl.a. kan købe rideudstyr og foder. Der vil være en lille cafe, hvor du har mulighed for at købe lidt let frokost og drikkevarer.
?Nogle af udstillerne er bl.a.: Castle Horsefeeds, Klassisk Dressur, DRF Distanze Mentorer mf.

Arrangementet varer fra kl. 09.30-18.00
Adresse: Vandværksvej 2, 4241 Vemmelev.
Du kan læse mere om arrangementet og købe billetter på: www.hestenicentrum.dk

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner