Heste-afsavn gør folk aggressive

06-01-2023 12:34

Charlotte Kusk Berwald

En nyligt publiceret ungarsk undersøgelse konkluderer nu, at mennesker, der til dagligt arbejdede med heste, og som var hjemsendt under Corona-pandemien, blev markant mere aggressive i den tid, de ikke kunne omgås heste

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Undersøgelsen blev foretaget blandt 10 forskellige ungarske ungdomsuddannelser, hvor man havde daglig omgang med heste, dvs. typisk landbrugsuddannelser og stutterier, og her kunne man konkludere, at de studerende under de omfattende Corona-nedlukninger i 2020 og 2021 havde større udsving i deres adfærdsmønster end alle andre befolkningsgrupper.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hestestuderende ramt hårdere
Man undersøgte landbrugselever med adgang til særligt heste og sammenlignede dem med en kontrolgruppe. Der blev foretaget to undersøgelser i henholdsvis 2018 før Corona-pandemien ramte og midt under pandemien i 2020. Undersøgelsen konkluderede ret entydigt, at jo mere de studerende prioriterede omgang med dyr, udeliv og socialt samvær, jo hårdere ramte restriktionerne deres stress- og aggressionsmønster, og konklusionen var helt entydigt, at særligt landbrugseleverne, der var afskåret fra omgang med dyr, tog det største slag.

/Horsetalk

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing