Formand i folketinget?

31-10-2022 19:12

Charlotte Berwald

Vidste du, at du ved folketingsvalget i morgen kan stemme på den nuværende formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand? Han stiller nemlig op for partiet Moderaterne i Nordsjællands storkreds

Copyright Ridehesten.com
Formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, stiller op som kandidat til Folketinget for partiet Moderaterne. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved folketingsvalget den 1. november 2022 kan det være, at den nuværende formand for Dansk Ride Forbund, Ulf Helgstrand, bliver valgt ind for partiet Moderaterne. Selv mener han dog ikke, det er sandsynligt. Valganalyser peger imidlertid på, at Helgstrand ligger lunt i svinget til partiets andet mandat i Nordsjællands storkreds.

Ulf Helgstrand er kendt som en meget energisk mand. Eksempelvis slog han i sin tid en baglæns saltomortale af spontan glæde, da hans hingst blev kåret. Indtil for to år siden var han overlæge ved Rigshospitalet, og det er den erfaring, han ønsker at tage med sig ind på "Borgen".

Nyheden fortsætter efter annoncen

Han har længe været særdeles engageret i hestesport, især som rideforbundets formand i en menneskealder. Udover at han selv har avlet, er han også medlem af bestyrelsen i det internationale rideforbund, FEI. Når han trænger til en smule ro og fred omkring sig, ynder han at tage ud at fiske.

Kamp om pladserne i Nordsjælland
Partiets spidskandidat i Nordsjællands storkreds Jakob Engel-Schmidt tager med al sandsynlighed partiets første mandat, men med 11,7% opbakning i den seneste regionale måling fra Epinion står partiet formentligt til endnu et mandat. Og det er altså her, Ulf Helgstrand er med i opløbet. Det bliver spændende at følge med i morgen.

Copyright Ridehesten.com
Ulf har interesseret sig for heste hele livet. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen