Formandens drøm føres ud i livet

01-04-2014 09:46
Avl

Under gallashowet ved hingstekåringen i Herning afslørede Dansk Varmblods formand, at han har en mangeårig drøm om udviklingen af den danske ridehestetype, og den drøm har man besluttet at realisere ved at modificere forbundets avlsmål 

Copyright Ridehesten.com
En DV-hoppe med et eksemplarisk sæt store, udtryksfulde og funktionelle ører.

- Jeg vil arbejde på, at store ører bliver en del af avlsmålet, næste gang vi skal have revideret vores avlsplan. Det er allerede en del af avlsmålet, at hestene skal have større øjne for bedre at kunne se. Nu synes det er på tide, at man går til næste niveau og arbejder på, at hestene får store ører, så de bedre kan høre, udtalte Dansk Varmblods formand Jan Pedersen under hingstekåringen i Herning.

Det har man i Dansk Varmblods hovedbestyrelse valgt at følge op på, og avlsledelsen arbejder derfor på højtryk på et udkast til en revideret avlsplan, hvor fremavl af store, udtryksfulde og ikke mindst funktionelle ører er en integreret del af avlsmålet.

- Jeg er sikker på, at det også vil styrke afsætningen, når vi kommer til at lave et produkt, der klart skiller sig ud fra det, de konkurrerende avlsforbund laver. Derfor håber jeg, at det igennem genenomisk selektion vil lykkes at få identificeret det gen, som giver store ører. Så vil vi i løbet af kort tid kunne lave de heste i Europa, som ikke blot er bedst på ridebanerne, men også har de største ører, fastslår formanden.

Jan Pedersen bliver bakket op af talsmand for avledelsen Poul Graugaard, der planlægger en turné rundt i regionerne for at oplyse om, hvilke hingste man med fordel kan anvende i fremavlen af større og bedre ører, og han afslører allerede nu, at det hollandske blod er på vej ud af den danske ridehesteavl, da ørerne på de hollandske heste generelt er af alt for ringe størrelse.

Videoer

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen