Første danske ridt i Aachen

27-03-2024 20:01

Anna Zibrandtsen var første danske rytter på banen til det internationale dressurstævne i Aachen, Tyskland. Parret red et elegant program, men lidt spændinger i galoppen kostede dem lidt point. Til start i klassen var også to andre ekvipager med en dansk forbindelse, nemlig Patrik Kittel og Jovian og Isabell Werth og Wendy de Fontaine

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere danske ryttere er i denne uge til start ved det internationale dressurstævne Festival 4 Dressage i Aachen i Tyskland, og allerede i dag var den første danske rytter på banen. 

I dag red Anna Zibrandtsen og Quel Filou e. Quaterback/ Stedinger nemlig på banen i den 3-stjernede Grand Prix. Startfeltet rummede også ryttere som Patrik Kittel, Isabell Werth, Sönke Rothenberger og Malin Wahlkamp-Nilsson, så der var lagt op til et højt niveau i klassen. 

Anna og Quel Filou red på banen i løbet af eftermiddagen, og her lagde parret ud med en flot indridning efterfulgt af et flydende og fejlfrit travprogram. Også i parade, tilbagetrædning og skridtprogrammet viste den 13-årige vallak en flot ro under Anna i den imponerende arena.

I galopturen lagde parret også godt fra land med flotte, gennemsprungne to'er changementer, men en fejl i etterne og en lille misforståelse i changementet mellem pirouetter kostede desværre ekvipagen lidt point. 

Efter et elegant ridt med lidt små spændinger i galopprogrammet blev parret belønnet med 68.761% fra dommerne. Det placerede dem som nr. 21 i feltet på 34 ryttere. 

Wendy og Jovian til start
I toppen af feltet kunne man også finde flere ekvipager med en dansk forbindelse. Det lykkedes nemlig tyske Isabell Werth og Wendy de Fontaine e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) (tidligere Queensparks Wendy) at ride sig til en andenplads, mens svenske Patrik Kittel og den 10-årige hingst Jovian e. Apache/ Tango at ride sig til en placering som nr. 3. 

I midten af januar offentliggjorde Helgstrand Dressage at Andreas Helgstrands to konkurrenceheste, Queenparks Wendy og Jovian, begge ville flytte til Tyskland for at blive redet af henholdsvis Isabell Werth og Patrik Kittel. 

Werth red  et flydende og velbalanceret travprogram på den 10-årige hoppe med flotte takter i piaffe-passage-programmet og gode overgange. Den samlede skridt blev dog en lille smule spændt, og der viste sig også små spændinger i anspringet fra passage til galop. 

I galopturen red den rutinerede tyske rytter sig fejlfrit igennem programmet, og viste blandt andet en flot zig-zag-traversade. Det indkasserede parret en score på 75,065%. 

Copyright Ridehesten.com
Wendy her med Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kittel havde i begyndelsen af marts sin stævnedebut med Helgstrand-hingsten, da de red det internationale stævne i Lier i Belgien, og hvor de opnåede en tredjeplads med en score på 73,739%. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag viste Kittel og Jovian atter et elegant program, hvor højdepunkterne især var den imponerende frie trav og traversader med stor overtrædning.

Kittel demonstrerede også i skridtturen, parade og tilbagetrædning stor ro og overskud, hvilket også kom til udtryk i en fejlfri galoptur. Jovian blev momentvist lidt snæver for Kittel i piaffe-passage-turen, men generelt set viste ekvipagen stort overskud og balance i hele programmet. 

Deres ridt blev bedømt til 74,500%, og det placerede dem lige efter Isabell Werth, der tog andenpladsen på Wendy de Fontaine (tidligere Queenparks Wendy).

Copyright Ridehesten.com
Jovian her med Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klassens vinder blev hollandske Dinja van Liere med Hermes N.O.P. e. Easy Game/ Flemmigh, der sejrede med en score på 75,522%. 

Foruden Anna Zibrandtsen er en håndfuld unge danske ryttere også til start ved stævnet.

Emilie Hansen og Rikke Maria Schoubye Johansen er til start i pony-klasserne, Gry Dietz Viborg og Josephine Gert Nielsen hos juniorerne, mens Sophia Boje Obel Jørgensen vil være til start i både ungrytter og U25-klasserne, hvor hun får selskab af Sara Aagaard Hyrm i sidstnævnte. 

I morgen er der både pony-, junior- og ungrytter-klasserne samt CDI3* på programmet, mens U25-klasserne først begynder på lørdag. 

Klassens resultat. 

Stævnets start- og resultatlister. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner