Fysioterapeuten guider: Forebyg skævheder i kroppen (video)

26-01-2021 09:40

Marie Helene Rigård Rohleder

Kroppen husker, og dine muskler kan bedst lide at gøre, som de plejer. Det betyder også, at hvis du sidder skævt som rytter, skal du selv ind og aktivt træne den ubalance væk. Se videoøvelserne her, hvor fysioterapeut Charlotte Amby guider dig til en bedre rytterkrop 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Amby. Foto: Grafisk Studio
Nyheden fortsætter efter annoncen

Oplever du at sidde skævt i sadlen? Går det altid bedre på den ene volte fremfor den anden? 

Fysioterapeut Charlotte Amby fra Eqphysio.dk giver her ryttertræningsøvelser, som styrker både balance, muskler og kropskontrol. 

– Det mønster, som kroppen plejer at bevæge sig, vil den altid falde tilbage til. Medmindre du gør noget aktivt for at træne det væk, siger Charlotte Amby. 

Hun anbefaler rytterne at anskaffe sig en god gymnastikbold, fordi  den kan bruges til meget mere end blot balanceøvelser. 

– Med de to følgende øvelser styrker du både din balance, muskler, kropskontrol og stabilitet i core-musklen. Øvelserne er med til at bryde kroppens mønster, så du kan rette op på eventuelle skævheder. Du bliver udfordret i sideforskelle og skaber stabilitet i din core. Det styrker dig som rytter, fordi du får nemmere ved at følge med hestens bevægelser og indvirke med hjælperne i det rigtige moment, siger Charlotte Amby. 

De områder, hvor vi som rytter lægger vores fokus og bruger vores energi, bliver automatisk styrket.

Øvelse 1: Bækkenløft på bold 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Øvelse 2: Planke på bold 

Hvem er Charlotte Amby?

Jeg har en professionsbachelor i fysioterapi og er autoriseret fysioterapeut fra Via University College Holstebro. Desuden er jeg dyrlægeeksamineret hestefysioterapeut. I dag arbejder jeg udelukkende med heste og ryttere i virksomheden eqphysio.dk – Equestrian Physio & Performance, hvor jeg arbejder med alle slags ekvipager fra hobby- til eliteniveau.

Jeg laver fysioterapeutisk undersøgelse og behandling, samt pulsmåling og tilrettelæggelse af konditions- og styrkeprogrammer til hesten. Til rytteren tilbyder jeg fysioterapeutisk analyse og behandling til hest og på briks, samt ryttertræningsforløb. Desuden er der mulighed for at få mig fast tilknyttet ekvipagens team gennem et længere ekvipageforløb. 

Jeg har redet, siden jeg var 10 år gammel, og ved siden af ridning har jeg de seneste 10 år dyrket meget styrketræning. Jeg har redet en del ungheste for avlere, konkurreret og uddannet til og med M-niveau i dressur og været ansat som rytter på et stutteri i Australien.

Læs mere her. 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing