Galoptræner dømt for at sidde på død hest

11-03-2021 14:14

For et par uger siden dukkede der et billede op af den irske galoptræner Gorden Elliott, som sad og snakkede i telefon oven på en død hest. The Irish Horseracing Regulatory Board har nu idømt ham en stor bøde samt 12 måneders udelukkelse fra sporten

Copyright Ridehesten.com
Et billede fra videoen hvor Gordon Elliott sad oven på en død hest. Foto: Screenshot

I starten af marts begyndte et billede af den irske galoptræner Gorden Elliott at florer på de sociale medier. På billedet sad Elliott oven på en hest og snakkede i telefon, men det makabre var, at den pågældende hest som han sad på, var død.

Kort tid efter måtte Elliott til tasterne og offentliggjorde et skriv på Twitter, hvor i han undskyldte over hans opførrelse. Samtidig forklarede han at det var et ældre billede og at hesten havde fået et hjertestop under en træning, hvor hans første tanke, var at få hesten væk fra løbsbanen. Mens han ventede på at hesten blev afhentet, fik han et telefonopkald og uden at tænke over det, satte han sig på den døde hest for at snakke i telefon. I følge Elliott blev billedet taget i det øjebliket hvor en af hjælperne ville sige noget til ham og med det håndtegn som man kan se på billedet, gestikulerede han til hjælperen at personen skulle vente indtil at hans opkald var afsluttet. 

The Irish Horseracing Regulatory Board var efterfølgende ude og sige at sådan et billede var totalt uacceptabelt og at der ville blive indledt en undersøgelsen af hændelsen. 

Sidste fredag var der høring om sagen og her fandt Horseracing Regulatory Board at Gorden Elliotts adfærd overtrådte reglerne for væddeløb ved at handle på en måde, der var til skade for integritet, korrekt opførsel og godt omdømme af sporten. 

Han blev idømt en både på 15.000 euro samt udelukkelse i 12 måneder. Efterfølgende udtalte han at han havde forståelse for dommen og at det var hans egen skyld at han var havnet i den situation. 

Se det fulde billede på Twitter HER.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner