”Grønt” stutteri i grønne omgivelser

07-06-2013 07:05

Maja Golles

I et kuperet terræn med skov og store folde ligger Egegården smukt placeret nær Stubbe Sø på Djursland. Gården danner rammen om stutteri og træningsstald Stald Ege, ejet af Bodil Eg. Stedet har sat fokus på grøn energi i form af et meget produktivt solcelleanlæg

Copyright Ridehesten.com
Stald Ege

Hestenes opvækstbetingelser har betydning for deres sundhed som rideheste, og derfor er dette kommet i fokus de senere år. På Stald Ege er det helt naturligt, at hestene skal have så gode opvækstbetingelser som muligt. Men der er også andre måder at profilere sig på – miljøbevidsthed er også en trend, som kan have betydning, når man sælger heste. Det er dog ikke hovedårsagen til, at Bodil og Jørgen har investeret i et solcelleanlæg på Stald Ege.

– Det kan godt svare sig at opsætte et solcelleanlæg, og så er det en glimrende måde at udnytte tagkonstruktionen på stalden eller ridehallen. Vi får over 10% forrentning af vores kapitalindskud, og det kan man ikke få i banken. Vi er rigtig glade for anlægget, og der er gået sport i at vaske og vaske op, når solen skinner, så vi kan udnytte hver en solstråle, fortæller Bodil med et smil.

Læs mere om Stald Ege og bl.a. fordelene ved stedets solcelleanlæg i magasinet Ridehestens juninummer. Har du ikke abonnement på magasinet, så tegn det her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen