Guld til Sophia og Blue Hors Elliot

27-08-2022 20:38

Her til eftermiddag stod det på kür ved DM i dressur for juniorer og ungryttere hos Ringsted Sports Rideklub, hvor Sophia Ludvigsen med Blue Hors Elliott fortsatte stilen fra i går og vandt DRF-mesterskabet for ungryttere

Copyright Ridehesten.com
De tre medaljetagere for ungryttere. Fra venstre: Frederikke Gram Jacobsen, Sophia Ludvigsen og Maria Mejlgaard Jensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Vejrguderne var ikke helt med Ringsted Sports Rideklub i morges, hvor flere af juniorrytterne måtte ride deres første kvalifikation af DM i regnvejr. Heldigvis klarede vejret op da ungrytterne red B-finale i kür og undervejs i A-finalen kiggede solen også frem. 

I netop finalen for ungrytterne, var det spændende hvordan medaljerne skulle fordeles. Efter gårsdagens første afdeling lå de fire bedste ryttere med blot to procent mellem sig og dagens kür var derfor særdeles afgørende for fordelingen af medaljer. 

Det blev tre meget rutinerede piger, som kunne lade sig hylde ved præmieoverrækkelen, hvor guldet gik til Sophia Ludvigsen, sølvet til Frederikke Gram Jacobsen og bronzen til Maria Mejlgaard Jensen.

Nummer seks på FEI's verdensrangliste og nu igen DRF-mester for ungryttere, Sophia Ludvigsen, har efterhånden fået hængt flere DM-medaljer om halsen og i år var altså ingen undtagelse. I 2020 blev Sophia udvalgt til at være en del af Blue Hors’ Talentprogram, og derfor har hun flere heste fra Blue Hors i stalden - blandt andet Blue Hors Elliott e. Erlando/Blue Hors Romanov (opdr. Julianelyst).

I går lagde Sophia og Elliott godt fra land med en sejr i første kvalifikation, hvor de vandt med knapt en procent til nærmeste konkurrent. Det forspring fik de brug for i dag, hvor de marginalt blev slået i küren trods en procent på 77,77%. Andenpladsen i dagens kür ændrede dog ikke på noget i den samlede stilling og derfor blev de vinder af DRF-mesterskabet for ungryttere 2022.

Allerede i går havde Frederikke Gram Jacobsen og den 12-årige hoppe Ryvangs Zafina e. Blue Hors Zack/ Come Back II (opdr. Alex Dyrgaard) lagt sig på medaljekurs og med en altid forrygende kür, var det spændende at se, hvor de ville ende henne når det hele skulle afgøres i dag. Parret gjorde hvad de kunne, for de vandt faktisk dagens kür med intet mindre end 78,02%. Det var ikke helt nok til at vriste guldet fra holdkammeraten Sophia og det blev derfor til en sølvmedalje for Frederikke og Zafina.

Med en tredjeplads i dages kür med 75,05% lykkedes det Maria Mejlgaard Jensen og Antango du Feuillard e. Ampère/ Jazz at ride sig op til at få en medalje hængt om halsen. I går blev de nummer seks, men med dagens flotte præstation og procent i kür, kunne de modtage bronzemedalje ved dette års DM for ungryttere.

Fjerdepladsen blev indtaget af Lea Andreassen Torabi og 12-årige Bergåkras Amaranth (SWB) e. Ampère, mens den samlede femteplads gik til Sara Aagaard Hyrm og Skovborgs Romadinov e. Blue Hors Romanov/ Mago xx (opdr. Esben Klinkby).

Fakta
Top fem ved DM for ungryttere
  1. Sophia Ludvigsen/Blue Hors Elliott - 152,117%
  2. Frederikke Gram Jacobsen/Ryvangs Zafina - 151,446%
  3. Maria Mejlgaard Jensen/Antango du Feuillard - 146,892%
  4. Lea Andreassen Torabi/Bergåkras Amaranth (SWB) - 145.,642%
  5. Sara Aagaard Hyrm Skovborgs/Romadinov - 143,339%

Resultatet af det samlede mesterskab.

Stævnet start- og resultatlister.

Ridehestens fotograf har været til stede under dagens finale. Se billederne på Ridehesten.com i morgen

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen