Guldsamling glimtede i Herning

08-03-2017 19:15

Britt Carlsen

Dansk Varmblod benyttede lejligheden til at honorere en helt fantastisk avlerpræstation under Herning Horse Show, hvor hele fem heste, der deltager i arrangementet er efter samme mor, og det udløste en guldmedalje

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tove og Carsten Carstensen har nu opnået den tredje guldmedalje for afkomssamling, en helt enestående præstation. Første guldhoppe var Immerdor e. Nimmerdor, herefter fik hendes datter Queen e. Quidam De Revel en guldmedalje for samling, og i den samling indgik datteren Diana e. Diamant de Semilly - det var netop Diana, som opnåede den fornemmeste hæder, familiens tredje guldmedalje for samling.

I samlingen indgik:
Handybeat 208333DW0801497
Chili Cornet 208333DW0902288, RDH
Hattrick DVH 1141
Casanova Hästak DVH 1231
CC Contador 208333DW1402154

Nyheden fortsætter efter annoncen

Normalt bliver samlingerne fremstillet og hædret på forbundets følskuer, men da Dianas fem afkom alle er i aktion i Herning enten i kåringen eller i konkurrenceklasserne, blev der givet dispensation, og hoppen blev fremstillet sammen med sine afkom torsdag eftermiddag. 

Om hoppens afkom,  sagde kåringskommissionen bl.a. :
En samling ensartede, springbetonede, passende ædle, overvejende harmoniske heste af særdeles god type. Udtryksfuldt hoved. Middellang, velansat, velformet hals. Lang, skrå skulder. Velmarkeret, lang manke. God og smidig overlinie, flere dog lidt sluttede. Middellangt, velformet kryds. Velbalanceret, energisk og let regulérbar galop. Alle har vist særdeles god springning. Moderhoppen har god gennemslagskraft og præger afkommene positivt.

Tove og Carsten Carstensen var naturligvis meget glade for guldmedaljen, og i web tv klippet kan man høre Carsten fortælle om sin guldhoppe. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen