Håb om stærkt dansk VM-hold i springning

25-06-2022 15:16

Annika Knudsen Lorentsen

Flere danske ekvipager har allerede kvalificeret sig til VM i springning, og landstræner Bo K. Møller håber, at yderligere et par stykker når at sikre sig kvalifikationen inden kvalifikationsperiodens udløb

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen med Carl-Heinz B. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Omkring den 20. juli bliver det danske VM-hold i springning udtaget, og der er kun få kvalifikationsstævner tilbage i stævnekalenderen. 

Lige nu har Andreas Schou kvalificeret sig med to heste, mens Emil Hallundbæk, Konstantin Deeken Künnemann, Lars Bak Andersen, Linnea Ericsson-Carey, Nikolaj Hein Ruus og Søren Pedersen alle er kvalificeret med én hest.

I alt skal der udtaget fem ekvipager til VM-holdet, og derfor håber Bo K. Møller, at yderligere et par danske ekvipager opnår kvalifikation, da antallet af kvalificerede danske ryttere lige nu er på et lidt sårbart antal. 

– Vi har nok der er kvalificeret, og jeg tror på, at vi kan stille med et godt hold, men man er jo meget sårbar, når man har med heste at gøre. Lige nu kan vi kun krydse fingre for, at alle er friske når vi når VM, og så håber jeg, at et par ryttere mere opnår kvalifikation, fortæller Bo K. Møller. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Independent. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend er flere danskere afsted til kvalifikationsstævner, og i går sikrede både Martin Dinesen Neergaard, Rikke Belinda Barker og Camilla Fliedner Ernst sig en ud af de tre krævede fejlfrie runder på 3-stjernet niveau ved stævnet i østrigske Ebreichsdorf. Det betyder, at Martin og Rikke begge mangler en, mens Camilla mangler to. Martin og Rikke kan sikre deres sidste runde i Grand Prix-klassen søndag.

Samtidig er Thomas Velin til start ved det 5-stjernede stævne i Rotterdam, hvor han har mulighed for at sikre sig kvalifikationen. Det kan han gøre, hvis han rider med maksimalt fire fejl i søndages Grand Prix, som han har sikret sig kvalifikation til.

Tina Lund er den eneste af de danske ryttere til start i Deauville, Frankrig denne weekend, som ikke har opnået kvalifikation endnu. Hun kan dog med en fejlfri runde i Grand Prix på søndag sikre sig sin anden fejlfrie ud af de tre krævede på 3-stjernet niveau.

Rikke Haastrup har tidligere sikret sig en ud af de tre fejlfrie runder på 3-stjernet niveau, mens Lars Nørgaard Pedersen som også var på vej til at opnå sin kvalifikation, desværre udgår af VM-sammenhænge, da hans hest Bøgegården Gladiola har fået en mindre skade. 

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Bo K. Møller ved nationsspringningsstævnet i Uggerhalne tidligere i år. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen