Haflinger var publikumsfavorit hos TIKA

16-09-2018 14:29

Ved TIKA-Rideudstyrs HESTIVAL fik publikum fornøjelsen af at møde de nykårede danmarksmestre og EM-deltager i dressur for haflingere, Sofie Bech Kristensen og Sting

Nyheden fortsætter efter annoncen

Under clinicen med DM-finalisten Trine Mittag Jensen ved lørdagens TIKA-Rideudstyr Hestival red Sofie Bech Kristensen og den 7-årige haflinger Sting på banen.
Sofie og Sting, som kommer fra Revsø Rideklub, er nykårede danmarksmestre i dressur for haflingere, med ikke mindre end tre programmer, der blev belønnet med over 78%. De er netop hjemvendt fra EM for haflingere i Stadl Paura i Østrig med en førstelads i kür og en samlet 7. plads. 

Ridehesten.com mødte en meget ydmyg Sofie ved hestetraileren efter hendes flotte ridt under clinicen for at udveksle et par ord om hendes flotte præstationer med Sting. 

Skulle være kørehest
Sting er ejet af den danske kusk Lars Dau og opdrættet af Stutteri Åtte. Men da Sting er en meget energisk pony, var det lidt udfordrende at have ham med i 4-spandet. Sofie tilred Sting i 2015 og året efter fik Sofie mulighed for at låne ham af Lars. Med en stor mængde finfølelse og tålmodighed har de to udviklet sig til en usædvanligt dygtig dressurekvipage. En ekvipage, der får det hele til at se legende let ud, og resultaterne taler for sig selv. 

Fra stor hest til haflinger
Sofie har ikke altid redet haflinger, selvom der efterhånden kan skrives mange på CV’et. Hun fortæller, at hun faldt for racen, da den er meget lærenem og ikke mindst alsidig. Derfor bliver dressurbanen også skiftet ud med springbanen til tider, fortæller Sofie. Hun beskriver, at haflingerne har et rigtig godt temperament – selv Sting, som er en ret energisk og opmærksom én af slagsen, griner hun. 

Copyright Ridehesten.com
Sofie og Sting sammen med Trine Mittag. Foto: Ridehesten.com/Mathilde Falle
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mere fokus på racen
Sofie havde glædet sig til at komme til HESTIVAL hos TIKA-rideudstyr, da det er meget forskelligt fra konkurrencerne. Hun ønsker at gøre mere reklame for haflingerracen og at vise, at det er en hestetype, der kan bruges i mange grene af ridesporten. Sofie fortæller, at Sting sagtens kan følge med på kokurrencebanerne, og det beviser de også gentagne gange, når de konkurrerer – enten til haflingerkonkurrencerne, men også mod hestene, på stævnepladserne. 

Flere mål i fremtiden
Sting skal i fremtiden lære at blive en del af 4-spandet hos sin ejer, Lars Dau. Igen viser alsidigheden sig, for Sting skal stadig fortsætte sin karriere på dressurbanerne sammen med Sofie. 

Sofie og Sting har allerede opnået en del store bedrifter, men Sofie har allerede sat sine øjne på det næste mål. I 2019 er målet, at Sting skal blive B-hest, fortæller hun stålsikkert. Man skal ikke tage fejl af, at den ydmyge pige er ren girlpower og en stor inspiration til, at det betaler sig at bevare troen på sit energibundt af en hest. 

Copyright Ridehesten.com
Sting nyder en tot græs efter en veloverstået clinic. Foto: Ridehesten.com/Mathilde Falle
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen