Halvdelen i top 10 var danske

17-05-2024 15:41

Der er gang i den på fynske Stutteri Ask, hvor der i disse dage afholdes internationalt springstævne. I dagens CSIO3* 140 cm blev bedste dansker Søren Møller Rohde. Yderligere fire danskere placerede sig desuden i top 10

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde på Figeac ASK fra dagens klasse, hvor det blev til en 3. plads. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagen i går bød på mange flotte resultater for de danske springryttere i Martofte, hvor Stutteri Ask holder til. De er i denne uge værter for et internationalt springstævne med Longines Nations Cup samt mange andre klasser. Fra morgenstunden i dag blev der redet CSI1* Big Tour 135 cm præsenteret af Alfarvard, hvor svenske Amanda Eriksson på Fifty Cent tog sejren. Der var hele 21 fejlfrie runder i klassen, og det handlede derfor om at være lynhurtig, hvis man ville placeres. Bedstplacerede dansker blev på fjerdepladsen Theodor Linde og Talinka de Quelennec Z kun 1,37 sekunder efter Amanda Eriksons runde i tiden 27 sekunder. På femtepladsen var danske Clara Roesgaard Kristensen med Ak's Cavalina at finde.

Forhindringerne blev sat en anelse op, da det hen på formiddagen var tid til den omtalte CSIO3* 140 cm, præsenteret af Winther og Trolle. Her red Stutteri Ask berider Søren Møller Rohde, som dermed var på hjemmebane, fejlfrit i begge faser på DV-vallakken Figeac ASK e. Favorit Ask/ Carano (opdr. Stutteri Ask). Den andenbedste placerede dansker var ligeledes på hjemmebane og red på en Stutteri Ask opdrættet hest. Det var Karen Møller Rohde, der som Søren også red fejlfrit i begge faser. Det gjorde hun med Zangersheide-vallakken Davos Ask Z. Stutteri Ask hestene må have følt sig hjemme, for Camilla Ernst og DV-hoppen Fiona ASK e. Ci Ci Senjor ASK/ Carthago Z (opdr. Stutteri Ask) blev placeret lige efter som nr. 7. Yderligere to danskere, Tina Lund og Miamaja Lundblad, kom i top 10, også med fejlfrie ridt.

Senere i dag går det for alvor løs, når Longines Nations Cup klassen starter med første runde kl. 16:00. Her er ti nationer til start over de 145 cm høje forhindringer, og Danmark skal bl.a. møde tyske, svenske og belgiske hold. På det danske hold er Søren Møller Rohde med Grace ASK, Rikke Andersen med Nordsturm 15, Caroline Rehoff Pedersen med Chaccball og Zascha Nygaard Lill med Primavera klar til at ride for Dannebrog - anført af holdleder Bo K. Møller. Anden afdeling starter 18:30.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lørdag og søndag er der klasser op til hhv. 150 og 155 cm, og der er igen masser af danskere til start, så hvis man er springentusiast, er der meget at følge med i her i Pinsen - og vi fra Ridehesten holder jer selvfølgelig opdateret med både nyheder og billeder her på Ridehesten.com.

Start- og resultatlister.

Livestream på ClipMyHorse.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner