Halvsøskende kvalificeret til UVM i Ermelo

17-07-2018 09:27

Om to uger rejser de kvalificerede ekvipager til UVM i Ermelo. Fra Danmark og Polen kommer to danskavlede heste, der har samme mor, nemlig den 5-årige hingst Heiline's Zanzier og den 7-årige Heiline's Danciera 

Copyright Ridehesten.com
Heiline's Danciera med Carina Cassøe Krüth ved UVM-udtagelsen på Vilhelsmborg.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er nu tredje år i træk, at sølvmedaljehoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro deltager ved FEI/WBFSH's verdensmesterskab for unge dressurheste i hollandske Ermelo med berider Carina Cassøe Krüth i sadlen. I både 2016 og 2017 har det resulteret i en finaleplads, og som 5-års endda en placering som nr. 4.

Heiline's Danciera er avlet af Stutteri Heiline v/ Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen ved Odder, og hun er trukket på den tyskfødte hoppe Danceline, der er helsøster til den nu afdøde hingst Dancier, som i en årrække har været blandt de mest frekventerede på Statsstutteri Celle.

Copyright Ridehesten.com
Heiline's Zanzier og Jasiek Gawecki ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2018.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danceline er også mor til den kårede hingste Heiline's Zanzier e. Blue Hors Zack. Hingsten er ejet af den polske Grand Prix-dressurrytter Mateusz Cichon, der står bag Cichon Stallions, og er kvalificeret til UVM for Polen med Cichons rytter Jasiek Gawecki.

Faktisk er Danceline én af tre sorte helsøstre, der alle har gjort det godt i avlen. Den ældste søster Dancette er mor til hingsten Querido e. Quaterback, der er russisk ejet og har deltaget ved UVM for Rusland, mens den et år yngre søster Dancelle bl.a. er mor til den 5-årige hoppe Filarmonie de Malleret e. Fürstenball, der i år er reserve til UVM på det franske hold redet af Maria José de la Chica Parras.

Copyright Ridehesten.com
Hingsten Querido med sin russiske ejer og rytter ved UVM 2016.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald