– Han elsker at løbe (video)

11-03-2023 19:31

Mille Albinus Hjermitslev

Der var spænding til det sidste i finalen i KRAFFT Tour of Amateurs, hvor tredjesidste rytter skar over fire sekunder af vindertiden og tog sejren og den eftertragtede billet til at ride ved Falsterbo Horse Show

Copyright Ridehesten.com
Emilie Nielsen og Elle’s Dancing Interstellar. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

At ride frem var min taktik. Han kan godt lide at løbe. Sådan lød det fra vinderen af dagens finale i KRAFFT Tour of Amateurs, Emilie Nielsen, der formåede at vinde med over fire sekunder. Hendes militaryerfaring var måske det, der hjalp hende i dag, da hun sammen med Elle’s Dancing Interstellar e. Party Dance/ Carson Ask gav den alt, hvad den kunne tage mod sidste spring og tog sejren.

Hør mere fra Emilie Nielsen i videoen nederst i nyheden. 

Copyright Ridehesten.com
Emilie Nielsen og Elle’s Dancing Interstellar. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Begejstret publikum
I lørdagens finale i KRAFFT Tour of Amateurs ved Hingstekåring i Herning var 23 ryttere til start. Finalisterne havde kvalificeret sig til at ride i Herning under Christmas Show Warm Up i december 2022. Finalen var nu kulminationen efter rytterne havde redet to runder onsdag og torsdag. 

Finalen gik i 120 cm og i en metode A, hvilket vil sige, at vinderen skulle findes blandt rytterne med færrest fejl og med den hurtigste tid. 

Det var en række dygtige amatørryttere og heste, der var til start, men flere af hestene synes mærket af stemningen. Der var stor opbakning blandt publikum, der var mødt talstærkt op i den store arena og heppede begejstret. Samtidigt havde banebyggerne Bo Bak Andersen og hans team bygget en udfordrende bane, hvor mange ekvipager fik fejl. Det betød, at en enkelt rytter blev placeret med fire fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Kia Wallin Jørgensen og Heart To Heart (SWB). Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Spænding til det sidste
Den første rytter, der formåede at ride fejlfrit på banen, blev rytter nummer syv. Tina Hattel Schjerning og Gabriela e. Glenlivet Sebioune/ Lancer II (opdr. Støvring Hingste-Depot A/S Irene Braun & Niels Grø), lagde sig, som første fejlfri ekvipage, i spidsen af klassen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De holdt føringen indtil rytter nummer 16, hvor Kia Wallin Jørgensen red på banen på Heart To Heart (SWB) e. Heartbeat/ Stalypso. Vallakken lavede et stort bukkespring inden start og signalerede, at den var mere end klar. Ekvipagen red da også fejlfrit og lynhurtigt og overtog førstepladsen. Ekvipagen blev dog slået af tredjesidste rytter og endte som nummer to. 

Nummer tre blev Mette Aakjær Mousten og Amapasso e. Amarone/ Alfarvad Grundgold II, der, udover at levere en flot og fejlfri runde, måske havde dagens mest dedikerede heppekor. Med armen i vejret red hun forbi langsiden, hvor hendes heppekor havde lavet skilte og klappede alt, hvad de kunne. 

Placerede ryttere i finalen i KRAFFT Tour of Amateurs: 

  1. Emilie Nielsen og Elle’s Dancing Interstellar
  2. Kia Wallin Jørgensen og Heart To Heart (SWB)
  3. Mette Aakjær Mousten og Amapasso
  4. Tina Hattel Schjerning og Gabriela
  5. Amalie Hedegaard og Chewal F. Vejgård
  6. Charlotte Jørgensen og Marinka 

Klassens resultat

Start- og resultatlister

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner