Hannoveranerforbundet tager auktionarius tilbage

06-02-2020 13:31
Avl

Efter en meget turbulent auktion og efterforløb ved Hannoveranerforbundets hingstekåring og -auktion i oktober måned meddeler det tyske avlsforbund nu, at de pr. 1. april genoptager samarbejdet med den midlertidigt suspenderede auktionarius Bernd Hicket

Copyright Ridehesten.com
Direktør Wilken Treu med de to auktionariuser Bernd Hickert og Frederik De Backer. Foto: Hannoveraner Verband.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange husker det besynderlige auktionsforløb ved hannoveranerforbundets hingsteauktionen i slutningen af oktober 2019, hvor millionbud fra repræsentanter for Schockemöhle og Helgstrand totalt blev ignoreret af auktionarius Bernd Hicket, der kun havde øjne for Gestüt Bonhommes Rebecca Gutmann, som dermed løb med den eftertragtede handelsvare - den brune 2-års hingst, der lyder navnet Confess Color.

Hændelsen og ikke mindst videooptagelser af heraf skabte røre og rystelser i hesteverdenen, og hannoveranerforbundet stod herefter frem med en pressemeddelelse om, at de med omgående virkning suspenderede omtalte auktionsnarius – indtil andet er besluttet.

– Vi ønsker at holde os til systemet med auktionariuser og har fortsat tillid til Bernd Hickerts arbejde. udtaler formand Hans Henning von der Decken (som ejede den hingst hele farcen udspillede sig omkring. Hannoveranerforbundet planlægger fortsat at arrangere auktioner, hvor Bernd Hickert og belgiske Frederik De Backer fortsat har hver sin hammer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er klar over, at hannoveranerforbundet måtte bære en tung byrde efter den omtalte auktion, og det ville jeg have foretrukket at spare forbundet for. Jeg er ikke desto mindre taknemmelig for tilliden, og jeg er meget glad for, at vi igen kan fortsætte samarbejdet, udtaler Bernd Hickert, der betragter det midlertidige brud som både vigtig og meningsfuld. – Jeg ville gøre mit bedste på auktionen, men jeg mistede et øjeblik min sædvanlige stil.

På forbundet mellemliggende vinterauktioner har Johann Harms overtaget ledelsen af auktionerne sammen med Frederik De Backer. – Hannoveranerforbundet vil gerne rette en tak til Johann Harms for hans spontane indvilligelse og problemfrie samarbejde. Vi takker også Frederik De Backer for bygge bro tilbage til sin tidligere kollega og for at have auktioneret en meget stor kollektion på egen hånd, udtaler forbundets direktør Wilken Treu i en pressemeddelelse.

/Pressemeddelelse.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen