Har du styr på de etiske retningslinjer?

09-07-2024 06:36

I denne tid hvor hestevelfærd er mere oppe at vende end nogensinde før, er det måske værd at kigge på de etiske retningslinjer, som Dansk Ride Forbund har sat for etisk korrekt brug af hesten. Reglerne gælder for alle, uanset alder, niveau og ambitioner

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Kee Nørgaard Frandsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Ride Forbund satte pr. 1. januar 2021 14 retningslinjer for etisk korrekt brug af hesten. Retningslinjerne gælder stadig, og skal overholdes både i den daglige omgang med hestene og ved konkurrencer, ligesom retningslinjerne gælder for alle, uanset om du er elevskolerytter eller arbejder i en professionel konkurrencestald. Hestenes velbefindende bør og skal altid komme før os rytteres ambitioner. 

Alle ryttere vil deres heste det bedste, men i denne tid er hestevelfærden til stor debat. Derfor er det måske værd at tage et ekstra kig på, hvilke etiske retningslinjer DRF egentligt har sat for korrekt brug af hesten, og huske på, at vi alle har et ansvar for, at vores hestes velbefindende altid kommer i første række.
Herunder bringer vi nogle af DRF's etiske retningslinjer:

  1. Inden for al ridesport skal hensynet til hesten prioriteres over alt andet. 
  2. Hestens velfærd skal gå forud for avlerens, trænerens, rytterens, ejerens, hestehandlerens, stævnearrangørens, sponsorens og officials interesser og ønsker. 
  3. Omsorg for, og den veterinærmedicinske behandling af hesten, skal alene have til formål at fremme dens sundhed og velbefindende. 
  4. Al brug af heste i dagligdagen såvel som til konkurrence skal være tilpasset hestens naturlige kapacitet, kondition og fysiske kapacitet. Hestens fysiske og mentale sundhed skal have højeste prioritet indenfor al ridesport og øvrige anvendelse. 
  5. Enhver form for ridning og træning af heste skal tage udgangspunkt i metoder, som ikke skader hesten fysisk eller psykisk. Heste skal motiveres i træning og konkurrence under trygge og tillidsbaserede forhold. 

Du kan læse resten af DRF's retningslinjer for etisk korrekt anvendelse af hesten lige her. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kilde: Dansk Ride Forbund. 

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen