Har du styr på dine pasregler?

28-04-2016 10:10

Den nye lovgivning kræver, at passet ledsager hesten. SEGES har lavet en lille artikel om netop betingelserne og konsekvenserne for disse regler 

Copyright Ridehesten.com

Hvordan er det nu lige det forholder sig med reglerne for, hvorvidt passet skal følge hesten eller ej? SEGES har sat sig for at gøre alle lidt klogere og har derfor netop udgivet en artikel på deres hjemmeside om denne problematik. For at ride de vigtigste pointer op så forholder det sig således at den nye lovgivning kræver at passet ledsager hesten. Det betyder, at den tidligere regel om, at passet blot skulle kunne fremskaffes inden for tre timer, er blevet væsentligt skærpet.  

Det er hestens bruger, der har ansvaret for at fremskaffe passet – en bruger defineres således: Bruger er enhver fysisk eller juridisk person, der er i besiddelse af dyr af hestefamilien eller har til opgave at passe dyret mod eller uden vederlag også midlertidigt, herunder transport, på markeder eller i forbindelse med konkurrencer, væddeløb eller kulturelle arrangementer.

Derfor skal man betragte enten rideskolen eller det pågældende opstaldningssted som bruger af hesten, og derfor skal passet være tilgængeligt ved hesten. Der kan dog både være administrative og praktiske udfordringer ved denne løsning – ikke desto mindre er det i sidste ende at foretrække. Konsekvenserne for ikke at kunne fremvise passet ved et kontrolbesøg fra myndighederne kan medføre et gebypålagt kontrolbesøg, hvis man slet ikke har et pas til sin hest, modtager man en bøde. Og hvis ikke passet kan fremvises ved dyrlægebehandling, så må dyrlægen faktisk ikke behandle hesten med ikke heste-testet medicin – hvilket gælder alle de typer medicin, der udelukker hesten fra konsum.

Se hele artiklen fra SEGES her.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen