Hård start på Zangersheide

20-09-2013 09:14

Der var på forhånd forventninger til især de 5-årige Dansk Varmblods heste ved UVM på Zangersheide, men en helt urimelig vanskelig bane på konkurrencernes første dag slukkede håbet for danskerne

- Det er normalt i klassen for 5-års heste, at vi har størst forhåbning om at få en eller flere pladser i finalerne, og de heste vi har med i år kunne godt have kvalificeret sig, men banen den første dag var simpelthen for vanskelig. Det var er fejlskud fra banebyggerens side, fortæller berider Søren Knudsen, der har været med til at udtage hestene og selv har redet på Zangersheide flere gange og med avlshingsten Cajus vundet en bronzemedalje og med avlshingsten Lucky Light har vundet klassen for avlshingste Sires of the World.

- Klassen for 5-års heste var i år udskrevet i 1,25 m mod nornalt 1,20 m i kvalifikationerne, men den bane vi skulle ride i første kvalifikation var en god MB-bane med trekombination og en meget stramt målt tid, forklarer Søren.  - Det er urimeligt at bygge på den vis til de 5-årige heste, og især den første dag, hvor hestene endnu ikke har set banen. Banen i dagens kvalifikation er omkring et hul lavere på alle forhindringer, og der er to dobbeltspring, men ingen trekombination.

Allerede nu har Lars Trier Kjøller og og Cayman e. Casir Ask/Carano (opdr. Laura Frost) redet fejlfrit, men parret fik desværre 9 fejl i gårsdagens kvalifikation, og dermed er en finaleplads udenfor deres rækkevidde, da det kun er alle ekvipager med fejlfrie ridt i kvalifikationen, som går videre til finalen.

Følg med i resultaterne her

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen