Haslev Køre- og Rideforening er klar til landsstævne

22-04-2022 11:52

Christine Krogh Frausing
Skribent

På søndag afholder Haslev Køre- og Rideforening landsstævne i military, hvor der er lagt op til en dejlig dag, med blandt andet CNC2*-S, CNCP1*,  samt Box4Rent Cup

Copyright Ridehesten.com
Caroline Mie Blæsbjerg og Isak. Foto: Photo By Cao
Nyheden fortsætter efter annoncen

På søndag afholdes årets andet landsstævne i military, når Haslev Køre- og Rideforening slår dørene op for et landsstævne, der i år har flere starter en sædvanligt.

– Vores forårsstævne er med hensyn til tilmeldinger gået lidt over forventning, da vi efter tilmeldingsfristen havde 172 starter, som er 30-40 starter mere, end hvad vi normalt har set til vores april-stævne. På nuværende tidspunkt har vi 167 starter. Det er fantastisk at se så stor tilslutning til vores stævne, og vi arbejder hårdt på at få det hele til at gå op, fortæller Nancy Lauritzen Melby, der er en af de frivillige sjæle bag.

Copyright Ridehesten.com

Klubben arbejder på højtryk for at gøre stævnepladsen klar, til når alle rytterne på søndag skal ride alt fra CNC70 til CNC2*-S for hest, og CNCP70 til CNCP1* for pony.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Som det ser ud nu rider første rytter kl 7.30 søndag morgen, og sidste rytter rider i terrænet cirka kl. 18.15. Som det første militarystævne på sæsonen for HKR, går der altid meget arbejde i at få stævnepladsen klar. Dressurbanerne skal op, springbanen skal ud, terrænet skal gøres klar. Hertil ligger opgaver som afstøvning af materialer, male, jævne bund, sætte spring ud i terrænet, rense stier, måle baner, sætte flag og numre, snoring af terrænbanen, bare for at nævne et par stykker, uddyber Nancy.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

I stævnet højeste klasse, CNC2*, stiller 11 ekvipager til start, imens CNC100 er klassen med størst tiltrækning, hvor 36 ekvipager er meldt til. Klubben er heldige at besidde mange gode frivilligere kræfter, hvilket er en af årsagerne til, at stævner hus HKR som regel er en succes.

Copyright Ridehesten.com
Ærespræmier står klar til de heldige vindere. Foto: Privat

– Det største arbejde i forbindelse med et militarystævne ligger før stævnet, hvor det hårde læs skal trækkes både fysisk og administrativt arbejde, der ligger i at planlægge og udføre propositioner, koordinere rytterens starttider, indkalde hjælpere til stævnet og lave tidsplan for det, og helt generelt koordinere. Vi er begavede med utroligt motiverede udvalg (military-, sponsor-, bestyrelse), samt en rigtig dejlig tilslutning af frivillige hjælpere, som træder til på aktivitetsdage i blandt andet påsken og på hverdagsaftener, så vi kan få det hele til at stå snorlige, når rytterne møder op på stævnepladsen, fortæller Nancy.

Find start- og resultatlister her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen