Hasse Hoffmann fylder 70 år i dag

31-01-2022 13:00

Trine Askjær-Jørgensen

Berider, underviser og forfatter, Hasse Hoffmann, fylder i dag 70 år. Vi tager her et kig tilbage på nogle af højdepunkterne i Hasses +50 aktive år i ridesporten

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den anerkendte underviser, berider og forfatter, Hasse Hoffmann, fylder i dag 70 år. Hasse holder til på Søholt Gods ved Ebeltoft sammen med sin hustru Grethe.

Vi hos Ridehesten ønsker ham en pragtfuld 70-års fødselsdag!

Kendt for dressur – men også succesfuld som springrytter

Hasse har været en del af professionel ridesport, siden han gik i lære som 15-årig hos Børge Rasmussen Kolding. I dag er han måske bedst kendt indenfor dressurens verden, som en fremragende berider og forfatter til bogen "Dressur med hjerte og forstand", men han har faktisk også tidligere gjort sig bemærket på springbanerne. Hasse Hoffmann og Saka var nemlig i en årrække en fast del af det danske landshold i springning. De vandt DM i 1982, blev den mest vindende skandinaviske ekvipage ved World Cup-stævnet i Göteborg i 1983 og blev placeret som nr. 2 i Grand Prix i Falsterbo. De to deltog i stævner i det meste af Europa – og Hasse fremhæver da også Saka, som noget helt særligt i hans bog.

Hasses meritter er mange

Med over 50 år som aktiv i ridesporten må Hasse Hoffmanns meritter siges at være rigtig mange, og de spænder vidt. Han har som nævnt ovenfor gjort sig både i springning og dressur på højeste niveau, omend dressur må siges at have fyldt mest de seneste årtier. Hasse har uddannet et utal af dressurryttere og heste, han har holdt utallige clinics, hvor han levende og engageret har delt ud af sin store viden blandt andet i forbindelse med det store EM i Herning i 2013, ved Hillerød Horse Show og Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, hvor han også tidligere har været testrytter i unghestechampionatet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I sommeren 2015 købte Hasse Hoffmann part i Grand Prix-hesten Heslegård's Rismon e. Heslegård's Rubin/ Heslegård's Louis (opdr. Heslegård Stutteri), som på daværende tidspunkt netop have gået senior DM i dressur med Michala Damm-Frydenberg (hans egen elev). På ryggen af den smukke skimmel har Hasse redet flere danske og internationale stævner, blandt andet deltog ekvipagen ved World Cup-kvalifikationen i Odense i 2016. (I dag går Rismon U25-dressur med Sandra Aagaard Hyrm).

Lis Hartels mindepris

I 2017 blev Hasse Hoffmann tildelt Lis Hartels mindepris med følgende begrundelse fra HKH prinsesse Benedikte:

– Som rytter har Hasse Hoffmann både redet spring og dressur på højeste niveau, omend dressuren har fyldt mest de seneste årtier. Det gode øje, kyndige hænder og sædet for at matche rytter og hest har været til stor hjælp for mange. Hans faglighed er dynamisk og inspirerende. Alle vil med glæde huske hans insiterende clinicks og belærende og engagerede bog. Hasse Hoffmann er et dybt engageret menneske som går forrest med faglighed og fornuft, hestevelfærd og hjertet på rette sted. Det er helt i Lis Hartels ånd. 

Copyright Ridehesten.com
Hasse Hoffmann modtog Lis Hartels mindepris 2017. Foto: Ridehesten.com

"Dressur med hjerte og forstand"

Udover at være berider og underviser er Hasse Hoffmann også forfatter. I 2011 udgav han nemlig bogen "Dressur med hjerte og forstand - fra unghest til Grand Prix" på forlaget Wiegaarden. I bogen deler Hasse ud af sin store erfaring og bedste råd til rytteren i forhold til grunduddannelse af heste og ryttere samt de enkelte dressurøvelser.

Hvert afsnit indledes af, hvad Dansk Ride Forbunds fordringer i dressur foreskriver om den enkelte øvelse, hvorefter Hasse Hoffmann både kommenterer og fortæller om øvelsen. Han kommer både omkring øvelsernes udførelse, kravene til hest og rytter, øvelserne i forhold til den klassiske uddannelse af hesten, samt hvilke vanskeligheder man oftest støder på, og hvordan de bedste løses.

Bogen er blevet en vaskeægte bestseller og er stadig højaktuel i dag. Køb den i Ridehestens webshop.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen