Heather Blitz' Paragon lever ikke mere

03-03-2020 16:15

Den amerikansk fødte DV-hest Paragon er død i en alder af kun 17 år. Vallakken har været international succesfuld med den amerikanske dressurrytter Heather Blitz

Copyright Ridehesten.com
Paragon og Heather Blitz i 2012. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den store og ekstremt stortgående Paragon e. Blue Hors Don Schufro/ Loran og ud af Pari-stammen (opdr. Oak Hill Ranch i Louisiana, USA) blev i søndags aflivet i en alder af 17 år på grund af stærke mavesmerter. Han havde allerede fået kolikoperation som 13-års, da han blev pensioneret, og det ønskede Heather Blitz ikke, at han skulle gennemgå en gang til.

Den 183 cm store vallak blev tilredet af Heather Blitz, som selv uddannede ham hele vejen. Inden parret kom frem som Grand Prix-ekvipage havde de en imponerende international karriere i lilletur, hvilket førte til en stor succes ved de Panamerikanske Lege med individuel sølv og holdguld.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som 9-års debuterede Paragon i Grand Prix og blev samme år reservehest for USA til OL 2012 i London. Med sine ekstreme store og løsgjorte bevægelser var Paragon en af de heste, der kunne for alvor kunne skabe dommeruenighed, men han og Heather Blitz havde fire sæsoner på den internationale Grand Prix-scene, hvor de fortrinsvis konkurrerede på amerikansk grund - oftest i Wellington og Devon, hvor de scorede op til midt i 70'erne.

I en alder af 13 år blev han pensioneret fra konkurrencesport i Folsom, Louisiana, nær det stutteri, hvor han blev avlet. Heather Blitz fortæller til Eurodressage, at Paragon var hesten, der for alvor skabte hende et internationalt navn i Grand Prix-sport, og at han for altid vil være den standard, hun måler sin heste op imod. Faktisk købte hun ham som en salgshest og havde ingen idé om, at han ville udvikle sig til at få en kæmpestor plads til hendes liv og karriere - og i øvrigt røre så mange andre mennesker med sine præstationer og sin store personlighed.

Copyright Ridehesten.com
Paragon og Heather Blitz i 2010. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner