Her spiller alle en rolle

18-07-2022 06:29

Trine Askjær-Jørgensen

Avl

Stutteri Lyngbjerg i Vendsyssel er et familiedrevet stutteri, hvor alle spiller en rolle, og hvor familien i tre generationer deler en passion for heste. Vi har besøgt familien Børjesson i Dansk Varmblods region 7

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Rundt om kaffebordet i Bente Gramkow Børjessons køkken sidder Bente og hendes mand, Jes, deres datter Louise Gramkow Larsen Børjesson og svigersøn Mark Larsen Børjesson, som alle har noget at skulle have sagt i historien om Lyngbjerg-hestene.

Vi befinder os i landsbyen Hallund mellem Hjallerup og Brønderslev, og få hundrede meter derfra ligger landejendommen Lyngbjerg, hvor Louise er vokset op og i dag bor sammen med Mark og deres datter Freja. Det er også på Lyngbjerg, at de fleste af familiens heste er at finde.

Bente og Jes har altid været glade for heste, og Jes anskaffede familiens første hest, da Louise var lille og ønskede sig en pony. Med Louises tiltagende interesse for ridning tog det om sig med ponyer og heste, og i dag spiller hesteinteressen en central rolle for hele familien.

Louises mand, Mark, kommer fra byen og havde oprindeligt intet kendskab til heste, men det har han i dag. Han har uddannet sig til og arbejder på fuld tid som beslagsmed, og han er desuden repræsentant i Dansk Varmblods region 7.

– Det startede med mig og mine heste, og så er alle blevet trukket med i det, så det nu er et helt familieforetagende, hvor vi hver især har vores rolle, fortæller Louise og fortsætter: – Mark gør det meste arbejde med hestene, jeg uddeler kommandoer, og mor og far hjælper med alt muligt. Om morgenen er det Mark, der fodrer, og så kommer far og lukker hestene på fold...

 

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten juli 2022.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen