Hesselhøj Donkey Boy genvandt sin mestertitel (video)

14-10-2018 17:19

Der var spænding til allersidst i finalen for 6-årige dressurheste ved Dansk Ride Forbunds Championat for Ungheste powered by Pavo på Blue Hors i dag, hvor DV-hingsten Hesselhøj Donkey Boy løb med sejren for tredje gang

I finalen for 6-årige dressurheste, der var sponseret af ECCO, havde Grethe Keller, Susanne Baarup og Bjarne Nielsen fornøjelsen af at dømme feltet på 15 finalister med meget høj kvalitet i toppen.

Vinder af den indledende runde og forsvarende mester som vinder af 5-års champioatet sidste år, guldmedaljehingsten Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/ Milan (opdr. Dorthe og Hans Jørgen Hoeck) og berider Jan Møller Christensen, viste igen i dag topform, og det rakte hele vejen, selv om sidste ekvipage lagde meget overbevisende ud. Jan og Donkey Boy leverede et særdeles solidt ridt uden fejl og med mange flotte højdepunkter.

Om Hesselhøj Donkey Boy kommenterede dommer Susanne Baarup, at det er en meget imponerende og dejlig hest.
–Traven er meget elastisk og viser flotte øgninger og afkortninger, men af og til med hovedet på sned og står lidt højt i nakken. Skridten er simpelthen outstanding, særligt den fri skridt, men vi bemærkede også, at den beholder takten mellem pirouetterne, så vi har intet at sige den imod på. Galoppen er særdeles god og op-ad-bakke, og changerne var rene, men ikke helt lige. Hingsten viser stor lydighed og ridelighed, selv om hovedet kommer lidt på sned. Det er en utrolig charmerende hest med stor kapacitet, sluttede dommeren om den dobbelte UVM-finalist, som både vandt det danske championat som 4-års i Odense og som 5-års på Blue Hors sidste år. Ekvipagen sluttede på 9.46, og opnåede intet mindre end 10 skridt, og 9,5 for trav, galop og kapacitet. Det lagde et stort pres på den nærmeste konkurrent.

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og D'Avie.

Severo Jurado López og D'Avie e. Don Juan de Hus/ Londonderry, der for to måneder siden vandt verdensmesterskabet for 6-års i Ermelo, var klassens sidste ekvipage, og som nr. 2 i den indledende finaleklasse var de også den ekvipage, der kunne true Jan og Donkey Boy. Severo og D'Avie kom virkelig godt fra start med et meget overbevisende travprogram i en korrekt ramme og med meget stor præcision, ligesom skridten var særdeles god, men perfektionen slap op i galopprogrammet.

Om D'Avie udtalte Susanne Baarup på dommernes vegne, at der er tale om en hest, der er utrolig imponerende i sine gangarter.
–Traven har stor skulderfrihed, skridten er taktfast og strækker sig godt, også god samlet skridt. Galoppen er stor og rummelig, men første changement var urent, og det var det sidste også. Rideligheden var fantastisk var starten, men der kom fejl undervejs i galoppen, så vi må sænke ridelighedskarakteren til 8,4, sagde Susanne Baarup. Der var ellers topkarakterer til D'Avie, der bl.a. fik 9,8 for trav og sluttede med en samlet score på 9,14.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Ferrari.

Ikke blot Hesselhøj Donkey Boy og D'Avie har tidligere vundet en UVM-medalje – det har Ferrari også. Andreas Helgstrand og oldenburgerhingsten Ferrari e. Foundation/ Blue Hors Hotline besatte tredjepladsen i denne finale, der var dagens tredje finale og også tredje top tre-placering for Andreas i dag. Dommerne beskrev Ferraris trav som meget elastisk og udtryksfuld med god bæring i sidebevægelserne. Skridten er rentaktet, men lidt spændt mellem pirouetterne. Galoppen er rummelig og balanceret, og der blev vist gode øgninger og changementer, trods lidt usikkerhed i nogle changementer. Ferrari gjorde sig fortjent til tredjepladsen med et samlet resultat på 8,72 og bl.a. 9,2 for trav.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen