Egnethedstest i Middelfart

02-11-2013 21:06

I dag afviklede Dansk Varmblods region 3 egnethedstest for 4-års dressurheste i Middelfart, hvor det blev sejr til Dorthe Rohmann efterfulgt af de to Blue Hors-beridere Allan Grøn og Maria Anita Andersen 

Ca. klokken 12.00 startede dagens egnethedstest for 4-års dressurheste hos Middelfart Ridecenter, hvor Birthe Lyder Nielsen og Ole Hummelshøj stod for bedømmelserne og de værdifulde udtalelser.

- Vi har set rigtigt mange fine heste i dag, men desværre også nogle, der ikke havde rideligheden på plads, fortalte Birthe Lyder Nielsen efter dagens sidste heste var redet af banen hen på aftenen.

Dagens vinder blev da også belønnet med tre ni-taller for henholdsvis skridt, galop og kapacitet, mens trav og ridelighed blev bedømt til 8,5. Det blev til et samlet resultat på 880,0 for Dorthe Rohmann på Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/Lauries Crusador xx (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen), som ejes af Stutteri Melody v/Else Rohmann. Ekvipagen blev nummer tre ved finalen i Dansk Ride Forbunds championat for 4-års dressurheste ved JBK-stævnet i oktober med et samlet resultat på 8.940.

Anden- og tredjepladsen gik til de to beridere fra Blue Hors, henholdsvis Allan Grøn og Maria Anita Andersen. Allan Grøn fremviste sølvmedaljehoppen Day-Lights Sarohna e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Katja L.H. Madsen), som ejes af Blue Hors ApS. Den dejlige og meget ridelige hoppe opnåede et samlet resultat på 860,0, og fik 8,5 hele vejen igennem på nær ridelighed, hvor det blev til et flot ni-tal.

Maria Anita Andersen og Netstutteriets Bachio e. Blue Hors Don Schufro/Come Back II (opdr. Merete og Bo Brink), der ligeledes ejes af Blue Hors, var på sammen made en utroligt velredet hest, hvilket da også blev belønnet med et ni-tal for ridelighed. Derudover blev det til to gange 8,5 for henholdsvis kapacitet og galop, mens det blev til to otte-taller for skridt og trav. Med et samlet resultat på 840,0 blev det til en tredjeplads.

Dermed var der afkom efter tre Blue Hors-hingste på de tre første placeringer ved dagens egnethedstest.

Endnu to ekvipager opnåede et samlet resultat på 840,0, men blev placerede på en delt fjerdeplads. Den ene var Alexandra Buchreitz på Florentino Hena e. Florencio I/Solos Landtinus som er opdrættet og ejet af Alexandra og Søren Buchreitz, og som blandt andet imponerede ved at få 9,5 for galop, 8,5 for kapacitet og ridelighed, otte for skridt og 7,5 for trav. Den anden var Hans Jørgen Hoeck på Simply Red e. Sixten Langholt/Milan, som er opdrættet og ejet af Dorthe og Hans Jørgen Hoeck, og som fik 8,5 hele vejen igennem på nær for skridten, hvor det blev til et otte-tal.

Ved ligeplacerede er ekvipagen med flest point for kapacitet bedst placerede, men da de tre ekvipager alle have fået 8,5 for kapacitet, kigger man på ridelighedskarakteren, og her var Maria Anita Andersen og Netstutteriets Bachio altså bedst med et ni-tal.

Se flere resultater her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen