Springbank II VH er nu også dansk mester (video)

14-10-2018 11:52

Ved Dansk Ride Forbunds Championatfinaler for Ungheste powered by Pavo er publikum og dommere søndag blevet forkælet med en 4-års klasse med særdeles højt niveau. Hør her, hvorfor Severo Jurado Lopez mener, at Springbank II VH er en vinderhest

22 ekvipager havde fredag kvalificeret sig til søndag morgens 4-års finale sponseret af Eco Drying, hvor dommerpanelet bestod af Kirsten Søgaard, Dennis Fisker og Kurt Christensen. Hestene blev fremvist to ad gangen efter klare anvisninger fra Anne-Mette Binder, og efter hvert hold modtog de to ekvipager dejlig positiv kommentering af dommerne. 

Hen i mod slutningen af 4-års finalen måtte dommerne grave dybt i lommerne og finde de helt store karakterer frem. Det blev til intet mindre end tre 10-taller til fløjhingsten Springbank II VH e. Skovens Rafael/ De Niro (opdr. Tobias Hansson, Sverige), der blev sympatisk og dygtigt fremvist af spanske Severo Jurado Lopez og i øvrigt vandt det svenske championat i sidste weekend. Topkarakteren blev tildelt for hestens trav, galop og kapacitet - karakteren for skridt og ridelighed var næsten lige så høj, nemlig 9,7, og det gav i alt et imponerende resultat på 9,88. Dommerne betegnede Springbank II VH's trav som stor og udtryksfuld med god balance, sving og bæring. Skridten er stor og rummelig med god overtrædning, men kunne dog spænde lidt bedre af i afkortning. Galoppen er indundergribende og op-ad-bakke med et godt svævningsmoment i øgningerne.

Copyright Ridehesten.com
DRF Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zackerey.

Daniel Bachmann Andersen og guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey e. Blue Hors Zack/Sandro Hit (opdr. Tove og Ove Møller Nørgaard) gjorde et overordentligt flot indtryk, og dommerne roste i høje toner den flotte fremvisning samt hestens uddannelse som værende helt korrekt efter træningsskalen. Højdepunktet i den helt igennem flotte bedømmelse var galopkarakteren på 9,8, der blev akkompagneret af en kommentar om, at galoppen er meget rummelig, dejligt op-ad-bakke og meget fint korrigerbar. For Zackereys elegante trav med gode, aktive bagben og flotte øgninger gav dommerne karakteren 9,5, hvilket der også blev givet for hingstens ridelighed, mens kapacitet en høstede 9,7. I alt en fremragende resultat på 9,46 for et fremragende ridt og meget flot præsentation, der rakte til en sikker andenplads.

– Zackerey har så meget at byde på til fremtiden, og han har uanede mængder af energi og overskud, og derfor er han også den type hest, der vil blive bedre og bedre under et stævne. Jeg er meget glad for resultatet i dag, og så er det dejligt at høre, når dommerne er tilpasse med form og uddannelse, fortæller Daniel. 

Copyright Ridehesten.com
DRF Andreas Helgstrand og Queenspark Wendy.

På tredjepladsen efter fløjhingsten Springbank II VH og guldmedaljehingsten Blue Hors Zackerey kom guldmedaljehoppen Queenspark Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer), der blev flot præsenteret af Andreas Helgstrand. Den højtstillede, sorte hoppe fik ikke en karakter uder 9 og sluttede på 9,14 med en galop til 9,5 som højdepunkt. Dommerne beskrev traven som imponerende, men kunne ønske sig lidt mere udtryksfulde øgninger. God energisk skridt. En rigtig god galop med stor bæring og med flot albuefrihed og aktive bagben, og hesten går i en fin form.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner