Heste og kongeligt drama i The Crown

18-12-2020 14:30

Marie Helene Rigård Rohleder

I den populære Netflix-serie The Crown om det britiske kongehus spiller heste og hestesport en ganske særlig rolle i både kærligheds- og familiedramaerne 

Copyright Ridehesten.com
Tilbage i maj 1979 var den britiske Dronning Elizabeth og Prins Philip på officielt besøg i Danmark. Dengang gav Landbrugsrådet (nu Landbrug og Fødevarer) den særdeles hesteinteresserede dronning en dansk hest, som var opdrættet af Kirsten og Henrik Haubroe. Hesten bliver holdt af H.B. Nielsen. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden netflix-serien The Crown så dagens lys med sæson 1 november 2016 har millioner af seere fra hele verden lystigt fulgt med i det britiske kongehus' historie med Dronning Elizabeth II i spidsen. Den populære tv-serie er baseret på virkelige hændelser og krydret med drama i verdensklasse, når dørene åbnes ind til Buckingham Palace. 

Dronning Elizabeth II (1926-) har altid haft en stor interesse for heste og i særdeleshed væddeløb og avl. 

Den britiske Dronning Elizabeth havde sin første ridetime som 3-årig, og nu som 94 år gammel rider hun stadig på sine elskede fell ponyer rundt i de smukke slotshaver. Af store hestesportslige præstationer fra den britiske kongefamilies side af skal prinsesse Annes (datter af Dronning Elizabeth og Prins Phillip) deltagelse ved OL i military i 1976 nævnes. 

Men tilbage til kongeligt drama, når det er allerbedst: The Crown. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I de første sæsoner af The Crown stifter seeren bekendtskab med "Porchie", som er Dronning Elizabeths staldmester og ansvarlig for avl og træning af dronningens flotte fuldblodsheste. 

I serien bliver det mere end antydet, at Porchie og Lilibet (Dronning Elizabeth) har et nært og varmt forhold til hinanden. Specielt da Porchi frier til sin kone, og det første konen spørger om er "Men er du færdig med hende?" med en klar henvisning til dronningen. 

En anden vigtig og særdeles smuk hest er prinsesse Margaret (dronningens søster) hvide ganger, som vises op til flere gange i fuld galop over de engelske marker på vej til at bringe prinsessen til hendes hemmelige stævnemøder med militærmanden Peter Townsend. Desværre kommer kongehuset i vejen for prinsesse Margarets kærlighed til den fraskilte soldat.... men den afslutning må I se i serien. 

En anden skæg historie, som vi tidligere har skrevet på ridehesten.com, er dengang Dronning Elizabeth fik en dansk hest i gave. Læs den historie her. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen