– Hestefolk har svært ved reglerne

19-07-2022 15:36

Annika Knudsen Lorentsen

 Niels Arberg, som er politifaglig specialkonsulent ved Politiet, fortæller, at det er deres job at kontrollere, om reglerne omkring dyretransport bliver efterlevet, og ikke deres job at vurdere om reglerne er gode. Han understreger dog, at han godt kan forstå, hvis man synes, at reglerne kan være komplicerede. 

Copyright Ridehesten.com
Niels Arberg. Foto: Politiet

Ridehesten har netop bragt et tema om transport af heste, hvor flere personer kommer med deres tanker og meninger omkring reglerne på området. En af de personer vi har kommunikeret med, er Niels Arberg fra Politiet.

Flere gange har ridesporten oplevet, at politiet har været til stede i forbindelse med forskellige hestesportsarrangementer, hvor de har udført kontroller af hestetransporter.

– Politiet har en særlig rolle i forhold til kontrol af dyr under transport, da Fødevarestyrelsen, som er den øverste myndighed på området, ikke kan lave kontrol i samme omfang. Det er ofte os, der foretager kontrol ved arrangementer, hvor vi i samarbejde med en dyrlæge fra Fødevarestyrelsen kontrollerer, at hestene har det, som de skal, og samtidig kigger på om transportreglerne er overholdt, forklarer Niels Arberg, som er politifaglig specialkonsulent ved Politiet.

 

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald