Hester og Van Olst kæmper om føl

14-05-2014 13:15

Carl Hester beretter nu om et besøg hos Gertjan og Anne Van Olst, hvor en handel endte i tårer - først køber han Anne Van Olsts fremtidshåb, og derefter sælger han den ved et uheld til en anden

I et nyt tv-program på kanalen Horse & Country rejser Charlotte Dujardin og Carl Hester til Holland for at lede efter deres næste superstjerne. I den forbindelse besøger de Anne og Gertjan Van Olsts stald, og Hester fortæller om et tidligere besøg hos den danske toprytter - et besøg, der ikke helt gik efter planen.

Også dengang var Carl Hester på jagt efter gode ungheste.

- Gertjan og jeg kiggede på føl, og han solgte mig helbroderen til Annes Grand Prix-hest. Da vi kom tilbage til huset, fortalte jeg det til hende - og det var i øvrigt hendes fødselsdag den dag - og forventede, at hun ville blive glad. Men hun brød ud i tårer, råbte og græd - hun var meget utilfreds med, at Gertjan havde solgt den, og hun var meget utilfreds med, at jeg havde købt den, siger Carl Hester og fortsætter:

- Sådan er livet dog, og jeg tog føllet med hjem, sammen med et andet hingsteføl, som ligesom helbroderen til Grand Prix-hesten var brunt.

Ligesom Van Olst aldrig kom til at ride føllet, fik Carl Hester dog heller ikke lov.


- Efter tre måneder besluttede jeg mig til at sælge den ene af føllene og beholde helbroderen til mig selv. Det gjorde jeg så - men tre måneder blev jeg ringet op af køberen, der sagde, at passet ikke matchede hesten. Jeg havde altså solgt det forkerte føl, smiler Carl Hester.

Om det er skæbnens ironi eller ej, siger Carl Hester intet om - men én ting er sikker:

- På sin vis Anne fik sit ønske opfyldt: Hævn - og det er en ret, der nydes kold. Nu prøver jeg altid at sikre mig, at Anne absolut inget forhold har til de heste, jeg kigger på, siger han med et glimt i øjet.


Se videoklippet her.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald