Hestevelfærd i top i Herning

13-08-2022 16:26

For første gang nogensinde er der stillet wellness-faciliteter til rådighed for alle hestene i forbindelse med et internationalt stævne

Copyright Ridehesten.com
Norman Nielsen og Nicole Christiansen står bag NC Horse wellness area. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det hele startede som en god ide fra arrangørerne af VM. VM i Herning skulle være et helt unikt stævne og sætte nye standarder. Det var her, at NC Horse Wellness og dermed Nicole Christiansen kom ind i billedet, da Jens Trabjerg ringede til hende. For alle hestene til VM skulle have de bedste betingelser for at præstere optimalt.

Det er første gang nogensinde, at der er stillet et wellness-område til rådighed for hestene til et ridestævne. Oveni det så har det været gratis for alle hestene, så der har ikke været nogen udgifter forbundet med brugen af maskinerne for rytternes vedkommende.

– Det er et initiativ, der er taget her til VM i Herning, fordi der skulle være meget fokus på hestevelfærden. Her er også gode arealer, hvor hestene kan græsse og rulle sig. Der er også snackbar i begge stalde, hvor der er æbler og gulerødder til hestene. Efter at Jens Trabjerg havde ringet til mig, lavede vi sammen en plan for, hvordan det her skulle stilles op, og vi fik også folkene bag Equusir-boksen med. Samarbejdet er også lavet sammen med Normann Nielsen fra Horse-Trainer, som har stillet maskinerne her til rådighed, udtaler Nicole til Ridehesten.com.

NC Horse Wellness har med deres personale og online bookingsystem stillet sig til rådighed for hestevelfærden, og allerede nu har de haft besøg er flere deltagende VM-heste fra lande over hele verden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er overraskede over, hvor mange der rent faktisk har deres egen Horse-Trainer derhjemme i form af et vandbånd eller spa. Alle grooms og ryttere har været rigtig glade for, at de har kunne bruge de samme maskiner til stævne, som de normalt bruger derhjemme til hverdag. Den feedback, vi har fået, har været helt fantastisk, fortsatte Nicole.

Vi er også overraskede over, hvor meget det er blevet brugt. Det har været muligt for alle at få tider, da vi har taget fem maskiner med, og alle hestene har fået sat en halv time af til hver. Undervejs har vi også skræddersyet programmet, hvis det har været nødvendigt for den enkelte hest at komme på et bestemt tidspunkt. Vi har ikke skulle tage imod en eneste hest med en skade – ikke engang et hævet ben, har vi haft inde, slutter Nicole af.

Når man hører, hvor begejstrede grooms og ryttere bag kulisserne har været, kan man undre sig over, at ideen ikke er opstået tidligere. Men til gengæld er der ikke tvivl om, at VM i Herning kommer til at stå som et helt særligt stævne – både for alle tilskuere, som har kunne overvære verdensklasseridning, og ikke mindst for de danske medaljer, som kom i dressur, voltigering og paradressur. Men bag kulisserne er det også noget helt særligt, for der er nu blevet sat nye standarder for hestenes velfærd til disse store stævner.

Nicole Christiansen fortæller her lidt om wellness-centret:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen