Holstenerhingstekåring i Elmshorn

07-12-2023 14:41
Avl

I næste uge forvandles holstenerforbundets faciliteter i Elmshorm til en kåringsplads, hvor 47 unge hingstekandidater præsenteres i dagene 14.-16. december

Copyright Ridehesten.com
Sidste års fløjhingst Diamantado e. Diamant de Semilly fotograferet af Janne Bugtrup.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kollektionen af unghingste fremstillet ved det tyske holstenerforbunds hingstekåring kan her ses med billeder, afstamning mv. Der er uploadet video af de hingste, som kommer til salg på hingstekåringens auktion samt de hingste, hvis deltagelse i auktionen er betinget af kåringsudfaldet.

Blandt de hyppigste faderhingste i kollektionen er Caretino-sønnen Casall og hans søn Cascadello I, Keaton efter Kannon samt Cornet Obolensky-sønnen Corniolo, der alle er far til tre sønner i kollektionen.

Det er meget glædeligt, at yngre hingste som den tidligere fløjhingst Cahil e. Cornet Obolensky og reservefløjhingsten Chinchero e. Chopin hver er repræsenteret af tre sønner af deres første årgang, udtaler avlsleder Stephan Haarhoff.

Hingste som Chopin e. Casall, Christian e. Cartani, Clarimo e. Clearway, Cornet Obolensky e. Clinton og Grandorado TN e. Eldorado van de Zeshoek har hver to sønner med til kåringen.

Afvikling af hingstekåringen på forbundets hjemmebase i Elmshorn er en afgørende ændring i den traditionsrige kåring, der hidtil har fundet sted i Neumünter. En anden ændring ved kåringen er løsspringning både torsdag (den 14. cecember) og fredag (den 15. december), som begge indgår i dommernes afgørelsen om kåring.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Allerede fredag aften afgives kåringsresultatet, men spændingen er dog ikke overstået, for først lørdag bliver det afgjort, hvilken hingst bliver udpeget og fejret som fløjhingst.

Fra fredag middag er fokus på auktionen over ikke-kårede såvel som kårede hingste samt rideheste. Holstenerforbundet lancerer sig på sundhed, og derfor er der for første gang i forbundets tid også røntgenbilleder af hingstenes overlinje til rådighed.

Der er godt nyt for alle dem, som køber en hingst på auktionen, for de kan gratis deltage med deres hingste det første år, når forbundet i marts 2024 afholder hingsteparade

Find ud af alt om kåringen og auktionen her.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen