Hot Driver bliver hos Carina Cassøe

03-04-2024 20:34

Britt Carlsen

Svalegårds Hot Driver, der vandt 4-års championatet 2023 med Carina Cassøe Krüth, er solgt i halvpart til Ingrid og Poul Thøgersen

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth har fat i tøjlen på Svalegårds Hot Driver, der nu er ejet i fællesskab mellem opdrætterne Else Marie og Jens Chr. Krabbe (tv) samt Ingrid og Poul Thøgersen (th). Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ingrid og Poul Thøgersen, der via deres stutteri Four Oaks Horse har flere talentfulde heste i Carina Cassøe Krüths stald, har købt halvdelen af den kårede hingst Svalgårds Hot Driver. Dermed bliver hingsten i stalden hos Carina Cassøe Krüth, som staldkammerat med OL-hesten og VM-guldvinderen Heiline’s Danciera (Danse). Danse har Carina taget hele vejen fra 4-års alderen til Grand Prix. Ingrid og Poul Thøgersen, der også ejer Danse, har været med på hendes spændende rejse over UVM finaler til VM-guld, og nu kan de se frem til nogle spændende år med endnu en ny, talentfuld unghest.

Poul Thøgersen fortæller: - Vi går reelt mere op i sporten end i avlen, selvom vi er involveret i begge dele, og så er Krabbe jo ikke den ringeste at være sammen med - han ved da en masse om avl.

Poul glæder sig over, at dele hingsten med hele familien Krabbe samt Marie og Ib Kirk på Katrinelund. – Det er sympatiske mennesker hele familien, det bliver sjovt, det skal vi nok få stor glæde af. Vi har flere heste i halvpart, og det er interessant, så er man flere, der tror på det, og deler fornøjelserne, fortæller han.

Ingrid og Poul solgte deres firma for godt 4 år siden, og besluttede dengang, at halvdelen af pengene fra salget skulle forsørge dem, mens resten skulle give dem gode oplevelser. Og det har de i høj grad haft med hestene. – Det er jo også lidt økonomisk risikabelt med heste, men vi er tossede med heste, og har man flere, er risikoen ikke så stor, ler han.

Copyright Ridehesten.com
Der var tydelig glæde hos opdrætterne Else Marie og Jens Chr. Krabbe, der sammen med Carina og hendes groom Selma fejrede championatssejren. Foto: privat

Det store mål er UVM

- Jeg er glad for, at jeg kan blive ved med at uddanne ham, indleder Carina Cassøe Krüth, hun ligger ikke skjul på, at hun var begyndt at ærgre sig noget ved tanken om, at hingsten kunne blive solgt. Hun har været glad for at arbejde med ham, næsten fra første dag.

- Jeg er så glad for, at vi nu tager Ingrid og Poul med på rejsen sammen med en ny hest, og at familien Krabbe fortsat er en del af det. Det betyder rigtig meget for mig: at have flere at dele oplevelserne med. Det er jo det heste også kan; give os oplevelser sammen.

Carina fortsætter: - Jeg har altid været begejstret for ham, han gør mange ting helt rigtigt. Han viser talent for de svære ting, og ikke mindst, så har han både et godt eksteriør og interiør. Han vil gerne høre efter og lære.

- Planen, håbet og drømmen er deltagelse ved UVM, fortsætter Carina, og som vi så Svalegårds Hot Driver arbejde helt upåvirket inde i Jyske Bank Boxen under Dansk Varmblods Hingstekåring, så har den drøm potentiale til at blive virkelighed.

Også Ingrid og Poul drømmer om UVM. Danse blev slået ud af medaljerækken af kårede hingste, fortæller Poul, så nu da de selv har part i en kåret hingst, bliver det da spændene, om han kan gøre det godt, siger Poul, der ser frem til UVM, hvis udtagelsen kommer i hus: - Der er rigtig meget konkurrence om pladserne herhjemme, men det er jeg da sikker på, vi nok skal få det sjovt med det.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Svalegårds Hot Driver. Foto. Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

En hingst til deling

På et meget tidligt tidspunkt i Hot Drivers liv stod det klart for de erfarne avlere Else Marie og Jens Chr. Krabbe, at her var en hingst af en helt særlig slags.

- Han betyder rigtig meget for far og mor, fortæller datter Marie Krabbe om Hot Driver, og hun fortsætter: - De besluttede på et meget tidligt tidspunkt, at den skulle have alle forudsætning undervejs i sporten.

Derfor blev det også besluttet, at hingsten skulle i arbejde hos OL-rytter Carina Cassøe Krüth, og at Hot Driver kun er tilgængelig for avlen på frost, så kan han fokusere på uddannelsen hos Carina. Der har været en del forespørgsler på køb af hingsten. Derfor er det en stor glæde for hele familien Krabbe, at de nu kan blive ved med at få del i alle de oplevelser, som venter forude.

- Handlen har været undervejs de seneste par uger, og så blev det aftalt endeligt i Påsken. I dag har vi så haft ham gennem et stort sundhedstjek, hvor han også viste sig at være helt i top, fortæller Marie i en pause under aftensmaden, som familien nyder sammen på Katrinelund med flag på bordet.

 

En vinder

Svalgårds Hot Driver e. Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Hotline opdrættet af Stutteri Svalegaard ved Else Marie og Jens Chr. Krabbe er en af de mest omtalte unge dressurheste. Hingsten har vist fremragende takter under rytter – først som suveræn vinder af 35-dages testen i Dansk Varmblods regi som 3-års, hvilket gav ham titel af fløjhingst og modtager af Aage Ravns Vandrepokal ved Dansk Varmblods Hingstekåring i 2023. Og senere samme år vandt han Dansk Ride Forbunds championatsfinale for 4-års heste med OL-rytter Carina Cassøe Krüth i sadlen – ved championaterne var han den hest, der fik flest 10-taller. Han har altid scoret topkarakter for ridelighed.

Svalegårds Hot Driver har også haft sin stævnedebut, og igen slog han fast, at han er i særklasse, da dommeren honorerede ham med godt 86% i hans første LA1.

Carina fik den talentfulde hest i stalden i januar 2023, og næsten fra første dag hun sad i sadlen på hingsten, blev hun begejstret for han arbejdsvilje og indstilling. Dengang sagde hun: ”Jeg er vældig begejstret for ham, han er en super dejlig hest at arbejde med, med tre reelle gangarter, han former sig dejligt og går sundt. Han er naturlig balanceret og har ja-hatten på.”

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing