HP Horses har åbent hus på lørdag

13-04-2022 18:12
Avl

Påskelørdag holder dressurstald og stutteri, HP Horses i Harløse ved Hillerød, åbent hus med fremvisning af fem kårede hingste, udvalgte avlshopper og deres afkom, og der vil være lækre forfriskninger til alle

Copyright Ridehesten.com
Vivaldon og Isabel Freese ved Dansk Varmblods hingstekåring 2022. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

HP Horses har i mange år været kendt som stationen med elitehingsten Fürstenball, som Lone Bøegh Henriksen erhvervede som føl i 2006 på auktion i Tyskland. Sidenhen har samarbejdspartner Paul Schockemöhle købt halvpart i Fürstenball e. Fürst Heinrich/ Donnerhall, der i dag hører til i toppen af elitehingste og i topsporten repræsenteres af OL-finalisten Heiline's Danciera redet af Carina Cassøe Krüth.

Mens Fürstenball her i påsken bliver hos Schockemöhle for at kunne servicere hopperne, kommer en anden tophingst af samme karat og med samme ejerkonstellation til åbent hus i Harløse ved Hillerød, nemlig den 15-årige Vitalis e. Vivaldi/D-Day, der åbner showet. Han repræsenteres lige nu i topsporten af World Cup-finalisten Vamos Amigos redet af Cathrine Dufour.

Copyright Ridehesten.com
Stempelhingsten Fürstenball ses her med staldens rytter Maria Falkner Hansen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Af samme hingstelinje præsenteres hingsten Vivaldon e. Vivaldi/Diamond Hit, som vil blive redet af sin daglige rytter Isabel Freese.

Efterfølgende vil programmet bestå af en række af stutteriets hoppefamilier, hvor hopperne præsenteres med afkom. En af disse hoppestammer repræsenteres bl.a. af to fremragende hopper, A la Fasine og Best of Mount St. John OLD, der har samme mormor i Schockemöhles elitehoppe Gesina, der jo også er mor til hingstene For Romance I og II samt hingsten Feinrich. A la Fasine har hos HP Horses allerede givet to kårede sønner efter Vitalis, og hendes tredje Vitalis-søn er solgt til den danske landsholdsrytter Lone Bang Larsen. Endnu en hest med Gesina som mormor er den nykårede hingst MSJ Q e. Quantensprung/ Bordeaux, der vil blive fremvist af den tyske rytter Sophie Roderburg.

Copyright Ridehesten.com
HP Horses' aktuelle Grand Prix-hingst Total Hope under sin faste rytter Isabel Freese. Foto: LLFoto
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mange af hestene fra de forskellige hoppestammer vil blive fremvist under dressurrytter Maria Falkner Hansen, lige som Rose Marie Bang Henriksen vil ride enkelte, herunder hingsten Bourani e. Bordeaux/ Don Davidorf med hvilken hun rider en kort clinic ved Isabel Freese.

En af stutteriets kendte hoppestammer er baseret på en af dressursportens mest vindende hopper, Weihegold, hvis første hoppeføl blev erhvervet af HP Horses på en tysk følauktion, mens Weihegold var en ung, talentfuld ridehest. Denne hoppe, Fürstin Weihe e. Fürst Romancier/ Don Schufro, er mor til flere afkom på stutteriet, heriblandt den kårede Damon Hill-søn, Damon Gold OLD, som vil blive fremvist af Maria Falkner Hansen.

Weihegold er mor til Totilas-sønnen Total Hope, der også er i fælleseje af HP Horses og Schockemöhle. Den nu 10-årige Total Hope har haft en guldbelagt karriere under Isabel Freese, og ekvipagen har nu succes i Grand Prix og vil slutte dagen af hos HP Horses inden lodtrækningen af den heldige vinder af en gratis bedækning.

Det er også gratis at deltage ved arrangementet, hvor der vil være forfriskninger som sandwich, hotdogs, drikkevarer, kaffe/te og kage.

Copyright Ridehesten.com
Isabel Freese ser her ved et tidligere åbent hus-arrangement hos HP Horses på hingsten Fürsten-Look. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen