HP Vanderbilt til Fisker og Obel

29-08-2023 12:12

Familien Obel og berider Dennis Fisker har indkøbt flere heste sammen, som de i fællesskab videreudvikler. Seneste nyerhvervelse er Vitalis-sønnen HP Vanderbilt

Nyheden fortsætter efter annoncen

Blandt de talentfulde ungheste, som berider Dennis Fisker og familien Obel tidligere har indkøbt sammen, er hopperne Quinn G. e. Quaterhit/ Fassbinder og Atterupgaards Delahaye e. Foundation/ Bon Bravour. Quinn G. blev som bekendt solgt til Helgstrand Dressage og er sidenhen blev verdensmester for 5-års under Betina Jæger.

Samarbejdsparterne har netop erhvervet en ny unghest, nemlig den 3 årige vallak HP Vanderbilt e. Vitalis/ Desperado/ Sandro Hit fra HP Horses ved Lone Bøegh Henriksen, som de netop har fået hjem, og som Sophia Boje Obel Jørgensen har haft sin første ridetur på. 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Boje Obel Jørgensen er danmarksmester med DV-hesten Askari Pilekær. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Sophia Boje Obel Jørgensen har haft en stor karriere som pony- og juniorrytter, der foreløbigt kulminerede med individuelt guld ved EM 2022 med Brilliant, som hun desværre mistede sidste efterår. Nu er hun danmarksmester med DV-hesten Askari Pilekær e. Apache/ Florestan I, og ekvipagen landede også en individuel 12. plads ved EM i år. Det 18-årige talent har i år debuteret i Grand Prix på sin mors Foldagers Chablis e. Blue Hors Romanov/ Idocus (opdr. Mette Boje Frederiksen).

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vanderbilt, der er trukket på Fürstenballs hoppestamme, blev fremstillet til hingstekåring i Tyskland i foråret, hvor han ikke blev kåret, men forblev i træning ved Brandy Taylor Roenich hos Schockemöhle. Ved HP Horses' åbent hus i april kom Brandy Taylor Roenich med  HP Vanderbilt og fremviste hingsten for publikum, og allerede der fangede hesten Dennis Fiskers interesse.

Sidenhen blev Vanderbilt kastreret og er for nyligt blevet genopstartet af Stephanie Adstofte, som også tilred ham først på året. Her i august måned har Sophia Obel og Dennis Fisker været på HP Horses for at prøve den unge Vitalis-søn, og det var den rigtige følelse fra første ridetur. 

Det er en spændende unghest med både look og tre kvalitetsgangarter, som vi glæder os til at uddanne. Vi kan godt mærke, at han allerede har prøvet lidt, og han har taget det super cool her i sine nye omgivelser. Nu rider vi ham ganske lidt, også så får han en pause igen, fortæller Dennis Fisker.

Copyright Ridehesten.com
HP Vanderbilt med sine nye ejere, Sophia Obel og Dennis Fisker. Foto: Privat
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen