Hvis du vil have hest i Frankrig, kræver det nu kørekort

08-01-2022 13:15

Marie Helene Rigård Rohleder

En ny lov er netop blevet vedtaget i Frankrig, som betyder, at du hvis du fremover skal eje en hest, skal du have et certifikat, som sikkerhed for at du ved, hvordan man passer hesten forsvarligt 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Stine Gertsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En ny lov i Frankrig, som har til formål at bekæmpe mishandling og vanrøgt af dyr, kræver nu, at du som hesteejer skal have et certifikat for, at du ved nok om heste, inden du anskaffer dig en. 

Det franske rideforbund, FEE, er meget positive omkring loven, og udtaler, at den har været længe ventet. 

Det skriver Horse and Hound. 

Certifikatet opnåes igennem et online teorimodul og en praktisk prøve, som man skal tage i en rideklub under det franske rideforbund. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men den franske lovgivning om bedre velfærd for heste stopper ikke her. Den nye lovgivning kræver fremover, at det skal registreres, hvis hesten er blevet udsat for nervesnitning. Det er nemlig ikke forbudt i Frankrig, men det franske rideforbund anser det for doping. 

Neurektomi eller nervesnitning af heste er en kirurgisk procedure, hvor en nerve eller afsnit af en nerve adskilles eller fjernes således at forbindelsen til smertefuldt væv afbrydes. 

Den tredje del af den nye dyrevelfærdslov handler om, at hjælpe de hesteejere som af den ene eller den anden grund ikke har mulighed for at betale for hestens dyrlægeregninger og pleje af efterfølgende sygdom. Efter en juridisk proces og accept af sagen kan hesteejeren få lov til at sælge hesten på auktion, også selvom dyrlægeregningerne ikke er betalt. 

Det franske rideforbund udtaler, at det er et tiltag, som kan være med til at redde mange heste fra vanrøgt, fordi de kan få lov at skifte ejere i tide. 

Kilde: Horse and Hound. 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev