Hvor skal hovedet placeres?

11-03-2017 16:03

Dyrlægerne Sofie Troest Kjeldsen og Katrine Toft Nielsen, fremlagde i dag deres forskningsprojekt omkring hovedholdningens betydning i en velbesøgt auditoriesal   

 

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det andet af tre foredrag om hestevelfærd, sponseret af Dansk Hesteforsikring, er netop afholdt ved dette års Hest og Rytter-messe.

Dyrlægerne Sofie Troest Kjeldsen og Katrine Toft Nielsen lagde grundstenen til deres forskningsprojekt ”Hovedholdningens sammenhæng med tøjletryk og de øvre luftveje,” da de sidste år besøgte Hingstekåringen i Herning, og det var derfor en velvalgt kulisse, da de i dag fremlagde deres resultat.  

13 dressurheste har deltaget i dyrlægernes projekt, der har haft til formål at klarlægge, hvordan hestens luftveje påvirkes under arbejde i forskellige hovedholdninger, samt hvordan tøjletrykket indvirker.

Hestene blev alle redet i fire forskellige hovedholdninger, fra en fri holdning til en hyperflexon, mens tøjletrykket blev mål og hestens svælg observeret.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dyrlægerne startede paneldebatten med at informere om, hvordan projektet var startet og hvilke resultater, de blandt andet var kommet frem til. Det, der overraskede dyrlægeduoen mest var, at der ikke var forskel på tøjletrykke under stævneholdning og hyperflexion, men som de nævnte viser deres forskning kun et øjebliksbillede, og det er derfor ikke observeret over længere tids ridning.    

Dyrlæge, rytter og DV-avler Michael Sinding og dressurrytter Carina Nevermann Torup var inviteret med til paneldebatten, og det blev da også dem, der fik sammenbundet teori med praksis, da de fortalte om deres oplevelse med forskningprojektet.

Copyright Ridehesten.com
Michael Sinding og Carina Nevermann Torup havde deltaget som ryttere i forskningsprojektet og deltog i paneldebatten

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner