Hvorfor skal mit føl på auktion?

09-09-2016 14:22
Avl

Eller hvorfor blev mit føl ikke udtaget? Har du nogensinde tænkt på, hvorfor dit føl ikke blev udtaget til elitefølauktion? Har du svært ved at gennemskue hvordan auktionsudvalget udvælger de føl som de inviterer til auktion? Det emne har Dansk Varmblod Region 2 valgt at tage op

Copyright Ridehesten.com

Region 2 har inviteret formanden for auktionsudvalget Ulrik Kristensen, Ole From Christensen fra avlsledelsen og auktionarius Casper Cassøe, til at komme med deres syn på hvad et godt auktionsføl er.

Ole From Christensen vil belyse avlsdelen, og vil derfor komme ind på emner som; hvad er et god føl til avl, også flere generationer frem. Han vil komme med sit bud på, hvad der er et interessant føl, når man ser på det som dommer og medlem af avlsledelsen.

Ulrik Kristensen og Casper Cassøe vil blandt andet fortælle om, hvorfor der er købere til nogle føl, og ikke til andre. Det vil blive belyst hvilke føl der er interessant i auktionsøjemed, og hvorfor det nødvendigvis ikke altid er det samme føl som opnåede de bedste karakter til følskuet. De vil også komme ind på hvilke hingste der er populære, og hvorfor der er modehingste indenfor avl.

Der vil blive taget udgangspunkt i konkrete eksempler af føl, fra de tidligere års auktioner.

Aftenen vil blive rundet af med medlemsmøde, hvor alle medlemmer kan komme med forslag til generalforsamling, eller til foreningen generelt. Regionen håber at de fremmødte vil stille spørgsmål, eller komme med forslag til regionsarbejdet.

Læs meget mere om hele arregenmentet samt information om tilmeldning på Region 2's hjemmeside HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen