Præmiehingst til Danmark (VIDEO)

23-10-2020 16:16

Hannah Duelund Liltoft

En af præmiehingstene fra Hannoveranerhingstekåringen, blev efterfølgende udbudt på den spektakulære auktion over springhingste i Verden, Torsdag aften. Én af hingstene endte på dansk grund

Copyright Ridehesten.com
Den smukke hingst e. Diarado / Sampras, der netop er indkøbt til Danmark, af Lykkegaard og Bækgaarden. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved Hannoveranerhingstekåringen er der blevet fremstillet 30 hingste, og kåringskommissionen afslørede torsdag, at 16 springhingste af den nye årgang er kåret, og blandt disse har man udnævnt seks præmiehingste.

Det er den ene præmiehingst, vi her skal kigge nærmere på. Han er nemlig endt på dansk grund til stor glæde for både ejer, rytter og ikke mindst dansk hesteavl. På auktionen blev katalognr. 14 e. Diarado/ Sampras erhvertet af Lykkegaard v/Jesper Lund Kristensen og Rikke Haastrup Kristensen og Bækgaarden v/Kim og Lise Kristensen. 

Ridehesten har talt med Jesper Lund Kristensen omkring denne interessante hingst. – Vi er stolte over at en hingst i den kaliber, er endt på dansk grund, udtaler Jesper . 

Denne hingst har været i vores kikkert længe. Avleren i Tyskland har vi kendt igennem 25 år. Hun præsterer at avle den ene præstationsstærke hingst efter den anden. Hun har bl.a. også avlet Quintent, der til dagligt står til rådighed for hoppeejerne hos Katrinelund. Hingsten er halvbror til Swedish Dynamite, der allerede har gået succesfuldt under både Rikke Haastrup og Martin Neergaard. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehesten spurgte Jesper omkring fremtidsplanerne med hingsten – skal den gå i sporten, eller ser vi denne prægtige Diarado hingst til hingstekåring?

– Det er klart, at målet for  både Bækgaarden og Lykkegaard er at lave internationale sportsheste, der går hele vejen, og planen med denne er, at han også skal berige dansk avl med sine helt igennem imponerende gener. Derfor bliver han naturligvis stillet til kåring i Dansk Varmblod. Her fremstilles han af Jesper Meyenburg, som har den fornødne erfaring med fremstilling og klargøring, udtaler Jesper. 

Allerede nu har der været mange henvendelser fra avlere i Danmark og udlandet, som har forespurgt, hvor hingsten kommer til at stå til rådighed. 

– Så langt er vi ikke kommet endnu. Det er vigtigt for os, at han bliver passet godt på, for han betyder meget for os allerede nu. Vi gik ind til auktionen med en holdning til, at det skulle være ham her eller ingen, hvis vi skulle investere. Han blev vores, og så kom resten af formalia på plads, udtaler Jesper. 

Sidebemærkning er, at under samtalen med Jesper kommer vi ind på navnet. Hingsten er endnu ikke navngivet, fortæller Jesper og lægger op til, at Ridehesten er velkommen til at byde ind med forslag. Ridehestens umiddelbare bud er Delicious – og Jespers modsvar er Delicious Dynamite. Hvorvidt det er navnet på denne interessante hingst, det må tiden vise. 

Copyright Ridehesten.com
Den smukke hingst e. Diarado / Sampras, der netop er indkøbt til Danmark, af Lykkegaard og Bækgaarden. Foto: Privat
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen