I dag afgøres EM 2023

03-09-2023 08:36

Annika Knudsen Lorentsen

I dag er sidste dag ved EM i Milano, og dagen byder på to runder i den individuelle finale, hvor danske Mathias Nørheden Johansen er klar til at ride blandt de 24 bedste ryttere

Copyright Ridehesten.com
Jens Fredricson med Markan Cosmopolit. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En uge ved EM i Milano, Italien nærmer sig sin afslutning. En afslutning der uden tvivl bliver særdeles spændende, når årets individuelle medaljer skal afgøres, og vi samtidig skal se danske Mathias Nørheden Johansen med den velspringende Franco 79 e. Firth of Lorne/ Coronas. 

Første runde af den individuelle finale er åben for de 25 bedste ryttere, men da flere har meldt fra, ender det med, at 24 ekvipager rider på banen senere. Anden og afgørende runde af finalen er åben for de 12 bedste ekvipager, og det er altså her, at medaljerne skal uddeles. Første runde starter kl. 12, mens anden runde er planlagt til 14.05. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I front af mesterskabet er svenske Jens Fredricson med Markan Cosmopolit e. Cohiba/ Calido I. Denne ekvipage har samlet 0 fejl, og hvis de kan levere yderligere to nulrunder i dag, kan de sikre guldet. Der er dog ikke plads til fejl, da schweiziske Steve Guerdat ånder den svenske ekvipage i nakken, med blot 0,43 fejl. Indenfor et nedslag fra Fredricson er fire ekvipager. Det drejer sig desuden om irske Michael Duffy, franske Olivier Perreau og britiske Ben Maher. 

Der er derfor lagt op til en spændende afgørelse, hvor alt kan ske, når ekvipagerne skal ride på to krævende baner. Mesterskabsfinalen vises på DR2. 

Start- og resultatlister. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner