I morgen er der Hubertusjagt

04-11-2023 10:12

Annika Knudsen Lorentsen

I morgen er dagen for den årlige Hubertusjagt, hvor mange ryttere mødes i Dyrehaven nord for København, for at deltage i den anerkendte og spændende jagt

Copyright Ridehesten.com
Der er altid aktion i magasindammen. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nedtællingen til årets Hubertusjagt er i fuld gang, og traditionen tro afholdes den første søndag i november, altså i morgen den 5. november 2023. 

Det finder sted i Dyrehaven nord for København, og rytterne kan se frem til at forcere flere forhindringer, ride igennem magasindammen, forbi Erimitageslottet og Peter Lieps hus og igennem Ulvedalene. Jagten er omkring 10 kilometer lang, og afsluttes med et spændende opløb, hvor det afgøres hvem der vinder årets Hubertusjagt. 

Det er selvfølgelig Sportsrideklubben der står bag arrangementet, som er en historisk begivenhed, der hvert år tiltrækker et stort publikum. 

Copyright Ridehesten.com
Fra sidste års jagt. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Om Hubertusjagten
Hvert år den første søndag i november afholdes årets Hubertusjagt. Sådan har det været siden år 1905 dog med enkelte undtagelser under 2. verdenskrig og i 2020 pga. Corona. Hubertusjagten er en symbolsk videreførelse af de gamle parforcejagter, som Dyrehaven oprindeligt er anlagt til. Det enestående stjerneformede stisystem blev anlagt i 1680’erne af Christian V med det formål, at kongen kunne have udsyn over vildt, hunde og jægere i forbindelse med parforcejagter.

Her lod man hunde støve ræven op, og feltet fulgte hunde og ræv. I dag er der ingen jagthunde, og ræven er erstattet af ”forlorne” ræve i form af to erfarne ryttere, som rider forrest med rævehaler på deres røde ridejakker. Tempo m.m. styres af feltets master, som rider med høj hat.

Ovenstående historie er den direkte anledning til, at Dyrehaven i 2015 er optaget på UNESCOs liste over verdensarv. 

Læs mere om jagten.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner