I weekenden afholder Søborggård landsstævne i military

06-07-2022 18:27

Christine Krogh Frausing
Skribent

På lørdag afholder Søborggård Rideklub landsstævne i military, hvor der blandt andet afvikles Box4Rent Cup, og hvor klasserne går op til CNC100 for hest, og CNCP1* for pony

Copyright Ridehesten.com
Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

På lørdag er Søborggård Rideklub værter for et landsstævne i military, hvor der blandt andet afvikles Box4Rent Cup, for både pony og hest. Ponyernes cup går i CNCP80, imens hestenes går i CNC90. Der er mere eller mindre klasser for alle ved stævnet, da der for pony afvikles alt fra CNCP50-70, til CNCP1*, imens der for hest afvikles fra CNC70, til CNC100. 

I hestenes Box4Rent cup er der 14 tilmeldte ekvipager, imens der i ponyernes er 10 tilmeldte. Stævnet afvikles over en enkelt dag, og hele morgenen og formiddagen går derfor med dressur, hvor rytterne skal på springbanen senest 30 minutter efter de har redet deres dressurprogram. Terrændelen afvikles lørdag eftermiddag. 

Allerede fredag er det muligt for rytterne at komme ud og gå terrænbanen, hvor klubben ligeledes vil holde et cafeteria åbent, med begrænset udvalg, så både sulten og tørsten kan stilles. Om lørdagen under selve stævnet, vil cafeteriaet sælge vand, kaffe, slik, toast, sandwich samt pastasalat m.m. Cafeen vil være åben en time før stævnestart lørdag.

Nye flotte spring

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere på året fik Søborggård Rideklub støtte fra Trolle Company og Dansk Ride Forbunds Aktive sammen-pulje, og dem har de blandt andet brugt på at få lavet nye, små terrænspring fortalte stævneansvarlig, Sofie Gøtzsche Larsen tidligere på året.

– Vi har en mange store terrænspring fra 80cm og op, som vi nu bygger i en lavere udgave. Ved at lave forskellige typer af forhindringer bliver rytterne også uddannet bedre, og deres teknik bliver udfordret på banen, fortæller Sofie. Og klubben har selvfølgelig inkluderet militaryrytterne i beslutningen om, hvilke terrænspring, der skulle købes ind til, fortalte Sofie tidligere på året.

Man kan som rytter i de mindre klasser derfor se frem til en terrænbane med lidt forskellige spring.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald