Igen åbent for sædbestillinger på Blue Hors

07-06-2024 16:08
Avl

I sidste uge måtte Blue Hors lukke ned for sædtapningerne, da et enkelt prøvesvar var ikke-brugbart. Nu er prøveresultatet igen konstateret negativt, og dermed kan der nu igen bestilles sæd

Copyright Ridehesten.com
Martin Klavsen fra Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors Hingstestationen følger et prøveprogram med hyppige test og screeninger for divserse sygdomme for at sikre sundheden hos alle avlshingstene.

Som vi skrev om i sidste uge, var en af de seneste prøver på Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Romanov, som er en 7-årig avlshingst, var ugyldig, da der hverken var et negativt eller positivt prøvesvar. Derfor besluttede Fødevarestyrelsen, at ingen hingste måtte tappes, før der forelå et negativt prøvesvar. Det negative prøvesvar er heldigvis kommet nu, og der er altså ingen grund til bekymringer. 

Martin Klavsen, som er breeding manager på Blue Hors udtrykker taknemmelighed over tålmodigheden hos kunderne og udtaler:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi er meget glade for alle vores forstående kunder og dejligt med den opbakning, der har været, når Lene (Lene Hansen red.) og jeg har talt med jer, selvom det har været en træls situation.

Det negative prøvesvar betyder nu, at Blue Hors tapper som normalt, og sædbilen kører som den plejer. Dermed kan der altså igen bestilles sæd fra Blue Hors hingstene ovenpå den tappepausen, der varede en uges tid.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Santiano til UVM-iagttagelse for et par uger siden. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Blue Hors driver stadig hingstestationen på deres tidligere sted i Randbøl, men er ved at forberede sig til den forestående flytning til fynske Stutteri Ask. Kollektionen af hingste tæller efter en vis neddrosling nu ni hingste fra den 3-årige fløjhingst i Dansk Varmblod Viva Vegas e. Viva Gold Old/ Rock Forever I
til alderspræsidenten den 20-årige Blue Hors Zack e. Rosseau/ Jazz. 

Kilde: Blue Hors

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner