Indhegn din sø: En hest faldt igennem isen

15-02-2021 12:02

Søndag morgen kom Charlotte Petersen ud til en slem overraskelse, da hun skulle ud og fodre sin islandske hest. Nu maner hun alle husdyrejere til at huske at indhegne deres søer, så heste og andre dyr ikke falder igennem isen

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Petersen kunne ikke selv få Slepnier op fra søen. Privat foto: Charlotte Petersen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte Petersens islandske hest Slepnier kom ikke for at få sit morgenfoder søndag morgen, så til sin store overraskelse opdagede hun, at hesten var faldet igennem isen i en mindre sø i indhegningen, og så fik hun meget travlt. Hurtigt måtte hun indse, at det var umuligt selv at bjerge Slepnier op af det iskolde vand, så hun tilkaldte straks Brand & Redning MidtVest.

Efter kun 12 minutter, der dog føltes ulideligt lange, ankom Henning Olesen fra Brand & Redning MidtVest til ulykkesstedet. Med 25 års erfaring som redder havde han kun et par gange tidligere oplevet lignende situationer, men heldigvis forløb redningsaktionen godt, skriver TV Midtvest.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med et såkaldt HC-køretøj kunne han på fem minutter trække hesten i sikkerhed på fast grund, og det vakte glæde hos både Henning og Charlotte. Hun gik straks i gang med at tørre Slepnier for at hjælpe ham til at genvinde varmen. Heldigvis var hans kropstemperatur kun faldet med en enkelt grad, og sidst på eftermiddagen var temperaturen atter normal. Slepnier har det under omstændighederne godt. 

Nu maner Charlotte Petersen alle husdyrejere til at huske at indhegne deres søer, så heste og andre dyr ikke falder igennem isen. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald