Individuel OL-plads i springning

11-04-2024 18:42

Takket være Andreas Schou og hesten Darc De Lux’ flotte resultater opnået i år 2023, er Danmark blevet tildelt en individuel plads ved de olympiske lege i springning i Paris 2024. Se her DRF's OL-bruttoliste i springning

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc de Lux ved EM 2023 i Milano. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For at komme med på OL-"longlisten" i springning skal rytteren – udover de kriterier, der er opstillet i sportsplanen for springning – have gennemført minimum en 4* eller 5* Grand Prix og/eller 5* Nations Cup eller World Cup med maksimalt otte fejl. Resultatet skal være opnået i perioden 1. maj 2023 – 27. marts 2024.

Følgende ryttere har opnået dette og er dermed en del af DRF’s OL longlist i springning:

  • Andreas Schou
  • Caroline Rehoff Pedersen
  • Lars Bak Andersen
  • Lars Nørgaard Pedersen
  • Rikke Belinda Barker
  • Søren Møller Rohde

Den danske OL-plads kan alene tildeles de ryttere, der er på longlisten pr. 28. marts 2024

Næste skridt er, at ekvipagen skal have opnået egen MER-OL-kvalifikation. Disse OL-kvalifikationskrav er på nuværende tidspunkt opfyldt af Andreas Schou med Darc De Lux, Caroline Rehoff Pedersen med Chaccieny, Lars Nørgaard Pedersen med Bøgegaardens Gladiola og Rikke Belinda Barker med Tabalou PS. De resterede ekvipager fra longlisten kan opnå MER-resultater frem til og med den 16. juni 2024.

Nyheden fortsætter efter annoncen

En top 25-placering på sigtekornet
Det er landstræner Bo. K. Møller, der forestår den endelige udtagelse af ekvipagen, der skal repræsentere Danmark ved OL i Paris. Landstræneren har sammen med elitesportschef i springning, Annette Mosegaard, opsat en række kriterier for tildeling af den danske OL-plads.

For longlist-rytterne venter nogle spændende måneder, hvor de sammen med landstræner Bo. K. Møller planlægger den bedst mulige stævne- og træningsplan.

– Et OL-år er altid et anderledes år. På kort sigt skal der optimeres omkring den enkelte ekvipage men samtidig er vi i gang med at opbygge flere ekvipager frem imod EM 2025 og VM 2026. Vores formelle mål for OL 2024 er en placering blandt de 25 bedste deltagere. Det tror vi på er realistisk. Men det er klart, at hvis en af vores meget rutinerede mesterskabsekvipager, f.eks. Andreas Schou og Darc de Lux, rammer en god formkurve, vil vores ambitionsniveau også være mere end en top 25-placering, siger Bo K. Møller.

/Dansk Ride Forbund.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner