Indvielse i Løgstør

22-05-2015 12:18

Lørdag den 23. maj indvies et nyt og epokegørende natur- og ridecenter i Løgstør 

Copyright Ridehesten.com
Foto: pressemeddelelse

Bag initiativet står Løgstør Rideklub, som i samarbejde med andre lokale foreninger samt Lokale- og Anlægsfonden har udviklet konceptet for et center, der ikke alene byder på ridning, men også andre aktiviteter, som hører hjemme i naturen.

Økonomisk er det blevet til et projekt på ca. 20 mio. kr. excl. et 17 ha stort naturområde, der er stillet til rådighed af Vesthimmerlands Kommune. Projektet er støttet af Lokale- og Anlægsfonden, EU's Landdistriktsprogram, Indenrigsministeriet, Region Nordjylland, NaturErhvervsstyrelsen og Friluftsrådet samt Vesthimmerlands Kommune.

Natur- og Ridecentret er tegnet af tegnestuen LBB3 i Aalbæk, og det er opført af det lokale murerfirma Henriksen og Madsen i Løgstør. Den indendørs del af centret, der er på godt 3.600 kvm., omfatter to ridehaller, som adskilles af en social opholdszone med nicher og plateauer, der vil fungere som tilskuerpladser for begge ridehaller. Desuden er der etableret 40 hestebokse.

Spejderes og andre friluftsforeningers behov er tilgodeset med værkstedsfaciliteter, mødelokale og opbevaringsrum. Og for alle brugergrupper – også tilfældigt forbipasserende – er der etableret et 200 kvm. stort område med café, omklædning og toiletter.

Udendørs er der tre dressurbaner, en springbane og en opvarmningsbane til heste og ryttere. Dertil kommer en række stier med bålpladser, udendørs fitness, shelters til overnatning, agilitybaner og petanquebaner samt et boldspilsområde. Cyklisterne får et overdækket område, der bliver et kombineret værksted og mødested.

Centret indvies i forbindelse med afvikling af det tradionelle ridestævne, som Løgstør Rideklub står for at afvikle, og som vil få mindst 1000 starter.

Lokale- og Anlægsfonden, der er største bidragyder med et tilskud på 7 mio. kr., sagde i sin tid om begrundelsen for bevillingen bl.a.: ”Det er det første eksempel på, at en rideklub i Danmark tør åbne sig mod andre brugergrupper og er villig til at udvikle et nyt rideanlæg, der også inkludere mange nye brugere. På den måde skabes der mere end et rideanlæg. Der skabes et spændende mødested og støttepunkt for en lang række aktive i naturen”.

Kilde: pressemeddelelse

Indvielsen er i morgen, lørdag den 23. maj, og du kan læse meget mere om projektet i artiklen ’Et kig på fremtidens rideklub’ i magasinet Ridehestens februarnummer 2014, samt på klubbens hjemmeside HER.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen