Ingen Nations Cup i Aachen i år

22-03-2024 06:56

CHIO Aachen kommer ikke til at afholde Nations Cup i dressur i 2024, da FEI har pålagt stævnearrangørerne nye regler, der indebærer at flere lande inviteres til Nations Cup-turneringen

Copyright Ridehesten.com
Sidste år bestod det danske Nations Cup hold i Aachen af Lone Bang Zindorff, Carina Cassøe Krüth, Andreas Helgstrand og Nanna Skodborg Merrald. Holdet blev nr. 2 i turneringen. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden 2013 har holdkonkurrencen i dressur til det store sommerstævne i Aachen, Tyskland, været en del af den officielle FEI Nations Cup-serie. Denne tradition kommer nu ikke længere til at bestå, da FEI har udstedt nye regler for invitationen af nationer til CDIO Nations Cup-turneringen, skriver EuroDressage.

De nye regler er skabt af FEI med henblik på at tiltrække flere lande til Nations Cup-turneringen. Det betyder, at arrangørerne nu skal udvide invitationerne til cuppen til at omfatte alle nationer. Den nye regel lyder: 

– Hver CDIO-NC-arrangør skal invitere alle NF'er (National Federations) og har ikke lov til at begrænse antallet af NF'er, der kan deltage. Den eneste mulige begrænsning er det maksimale antal kombinationer, der kan starte per dag (40 kombinationer). 

Stævnearrangørerne til CHIO Aachen har dog ikke tænkt sig at efterkomme de nye regler, og de kommer derfor ikke til at afholde Nations Cup i dressur i år. De har i stedet prioriteret kun at invitere lande, der rangerer højt på FEI-verdensranglisten eller ryttere/lande, der har en god forbindelse til arrangørerne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Konkurrencen vil derfor bestå af nationerne Storbritannien, Tyskland, Danmark, Sverige, Holland, Frankrig og Østrig, da disse nationer havde de syv bedste hold til EM i Riesenbeck i 2023. 

Derudover er USA også inviteret, da disse er rangeret som det bedste ikke-europæiske hold ved VM i Herning i 2022. USA er desuden den officielle partner ved CHIO Aachen i år, og stævnet vil derfor været præget af amerikansk udsmykning og kultur. 

World Equestrian Festival, CHIO Aachen, finder sted fra d. 28. juni til d. 7. juli. 

Kilde: EuroDressage

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen