Ingen start for Dufour og DK ude af holdkonkurrencen

30-05-2021 11:51

Annika Knudsen Lorentsen

Heldet var ikke med Cathrine Dufour i dag, som desværre ikke kunne få redet en meget anspændt Bohemian ind på banen, på trods af gode forsøg på at berolige ham. Det betyder, at Danmark er ude af holdkonkurrence inden Charlotte Heering senere i dag skal ride kür, mens Carina Cassøe Krüth efter dagens Grand Prix Special må glæde sig over en flot individuel præstation og sejr

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er selvfølgelig rigtig kede af det på Cathrine og Bohemians vegne. Cathrine gjorde alt det rigtige, og forsøgte at få ham beroliget. Det er det, som kan ske, når vi har med levende dyr at gøre, og nu skal han bare have lov at få lidt ro på, og så tager vi den derfra, fortæller holdleder Anne-Mette Binder, efter den uheldige oplevelse ved Nations Cup-stævnet i franske Compiégne. 

Cathrine Dufour og Bohemian e. Bordeaux/Samarant var den første danske ekvipage på startlisten i dag, og med et godt udgangspunkt, hvor det danske hold havde lagt sig i front af holdkonkurrencen, var forhåbningerne selvfølgelig store. 

Desværre blev Bohemian stresset på vej mod indridningen, og selvom Dufour gjorde hvad hun kunne for at berolige ham, så kom ekvipagen ikke til start. Det betyder også, at Danmark desværre er ude af holdkonkurrencen, da alle tre ekvipagers resultater er gældende for det samlede holdresultat. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Flot individuel præstation
Carina Cassøe Krüth skulle på banen lige efter Dufour i dagens Grand Prix Special, og på trods af, at hun netop havde været vidne til, at hendes holdkammerat var i vanskeligheder, så formåede hun at levere et flot program med et højt niveau. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det var et virkelig flot ridt fra Carina. Hun beviste, at hun kunne fortsætte den gode form, som hun havde vist i går. Der var en enkelt lille fejl i den første øgning, men ellers leverede hun et program, som vi er rigtig stolte af, og som viste, hvor god en ekvipage hun og Danciera er, fortæller Anne-Mette.

Sammen med Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) red Carina til flotte 77,872%, og det betyder også, at ekvipagen red en individuel sejr hjem i dagens Grand Prix Special. 

Charlotte Heering klar til kür
I eftermiddag skal Charlotte Heering ride kür på Bufranco e. Negro/Zevenster, og da Danmark desværre er ude af holdkonkurrencen, må Charlotte ride for et individuelt resultat. 

– Charlotte red virkelig godt i går, og vi glæder os til at se hende og Bufranco i kür senere i dag. Vi krydser fingre for, at de sammen kan lave et godt individuelt resultat, slutter Anne-Mette af. 

Kür starter 12.50, og Charlotte har starttid 14.50. Følg stævnets start- og resultatlister her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner