Jakob Struck skal undervise i Kina

10-07-2023 14:41

Annika Knudsen Lorentsen

Danske Jakob Struck er på vej til Beijing, da han den næste måned vil være i Kina for at give kurser i tyske ryttermærker hos fire forskellige asiatiske klubber

Copyright Ridehesten.com
Jakob Binder Struck ved NM i 2019. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Tilbage i marts var den danske militaryrytter Jakob Binder Struck ude for et styrt, hvor han desværre brækkede flere lændehvivler. Derfor har han i en periode ikke været i stand til at ride, og derfor har hans fokus været på at afholde kurser og undervise mere end normalt. For at Jakob kan komme tilbage i sadlen, skal han opereres, og det har han fået tid til i september. Det betyder, at han kan forvente at være tilbage i sadlen engang senere på efteråret. 

– Det hele startede med, at jeg sad sammen med min faster og et par andre familiemedlemmer en dag og spiste frokost. Jeg var lige blevet udskrevet fra sygehuset, og vi snakkede om, hvad jeg kunne få tiden til at gå med, nu hvor jeg ikke må ride i et stykke tid. Min faster viste mig et Facebook-link, som en bekendt havde delt med hende, forklarer Jakob. 

Linket kom fra det tyske ridesportsagentur Equestrian Globe, og handlede om et måneds ophold i Kina, hvor de søgte en til at lede fire forskellige ryttermærkekurser med afsluttende prøver i fire forskellige kinesiske klubber. 

Copyright Ridehesten.com
Jakob Binder Struck da han vandt DM i 2018.Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht

– Equestrian Globe er det tyske rideforbunds officielle partner i Kina og samtidig Kinas førende serviceudbyder og konsulent indenfor ridesporten. Ryttermærkerne i Kina er organiseret af Equestrian Globe, og er bygget op på samme måde som i Tyskland, forklarer Jakob og fortsætter: 

– Den eneste forskel er, at de foregår på engelsk. De tyske ryttermærker er bygget op på 10 forskellige niveauer. Ryttermærke 10 til 6 ledsager rytteren fra første ridetur til den solide grunduddannelse. Ryttermærke fem skal man have for at kunne starte stævner, og for at opnå ryttermærke 1 skal man bl.a. ride M-dressur og springning, eller hvis man tager det disciplin-specifikt ride dressur eller springning på S-niveau. 

Tog chancen og kontaktede Equestrian Globe
Facebook-opslaget omkring manglen på en til at lede de fire kurser i Kina, fangede Jakobs interesse, og derfor kontaktede han Equestrian Globe. 

– Jeg tænkte, hvis ikke nu, hvornår så, og derfor skrev jeg en mail til Equestrian Globe. Efter et par korrespondancer og et online-møde, blev jeg tilsendt en kontrakt, som jeg underskrev. Derefter gik jeg med det samme i gang med at søge visum, da Equestrian Globe gjorde mig opmærksom på, at dette ofte kan tage noget tid, forklarer Jakob og afslutter: 

– Nu sidder jeg så her, og er på vej afsted. Jeg er temmelig spændt på, hvad der kommer til at møde mig på den anden side af kloden, men samtidig glæder jeg mig også rigtig meget til at komme i gang.

Jakob Binder Struck er en særdeles erfaren militaryrytter. På CV'et har han mange internationale starter, ligesom han har vundet det danske seniormesterskab. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen