Oplev OL-terrænbanen og få styr på militarydisciplinen

29-07-2021 17:48

Annika Knudsen Lorentsen

Vil du gerne blive klogere på, hvordan OL i military forløber, så læs med her, hvor vi forklarer hvordan konkurrencen forløber, og hvornår medaljerne uddeles. Du kan ligeledes opleve nogle af de imponerende forhindringer, som møder rytterne på terrænbanen

Copyright Ridehesten.com
Her ses OL-guldvinder fra både Rio og London, tyske Michael Jung. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

Military er en krævende disciplin, hvor rytterne skal vise, at de kan mestre flere grene af ridesporten. Her skal rytterne nemlig både ride dressur, terrænspringning og ridebanespringning, og ved OL kan vi se frem til at se military på allerhøjeste niveau. 

Starter med dressur
OL starter natten til fredag, hvor de første af rytterne skal ride deres dressur. Dressuren er delt i tre sessioner, og vi ved endnu ikke, hvornår danske Peter Flarup har starttid. Dressuren afvikles på følgende tidspunkter:

  • 1. session fredag kl. 08.30 (01.30 dansk tid)
  • 2. session fredag kl. 17.30 (10.30 dansk tid)
  • 3. session lørdag kl. 08.30 (01.30 dansk tid)

Terrænbanen venter søndag
Det er på søndag kl. 7.45 japansk tid (00.45 dansk tid), at terrænspringningen i Tokyo begynder, og derfor må man holde sig vågen natten til søndag, hvis man ikke vil gå glip af den spændende springning, som helt sikkert får indflydelse på, hvilke ryttere, der ender på podiet i military. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nedenfor kan I bladre i billederne, for at se nogle af de krævende forhindringer, der venter for rytterne, når de skal i aktion i terrænet. 

Springningen afgør det hele
Det hele afgøres mandag, hvor de ryttere, der har gennemført terrænbanen, skal ride ridebanespringning. Det er efter, at alle rytterne har været igennem denne runde af ridebanespringningen, at holdmedaljerne uddeles. Efter første runde af ridebanespringningen, vil de 25 bedste ryttere mødes i endnu en runde på springbanen, hvor den individuelle konkurrence, skal afgøres. 

Det bliver altså blandt de 25 ryttere, der ender i den endelige finale, at de individuelle medaljetagere skal findes, og her håber vi selvfølgelig på dansk deltagelse. Begge runder i springning foregår mandag, hvor den første runde afholdes kl. 17.00 (10.00 dansk tid), mens finalerunden afholdes kl. 20.45 (13.45 dansk tid).

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen